Blog premiat

duminică, 15 iulie 2012

Pro sau contra complimentelor?

     Complimentele gratuite sau  adevarate creeaza un confort  mental, te obliga vrand-nevrand sa scoti un zambet,  si ce poate fi mai frumos decat sa vezi oamenii zambind? cred ca fiecare dintre noi realizeaza  ca unele vin doar asa sub forma " periatului", si chiar si in astfel de situatii, hai sa recunoastem ca pe moment sunt  acceptate,  ba mai mult!!! poate chiar te obliga sa te prezinti asa cum  ti se spune ca ai fi...si apoi, de ce nu? toti suntem speciali in felul nostru, toti avem calitati, ca  unii dintre noi au arta etalarii, asta e deja meritul lor si nu pot decat sa le spun bravo, bravo, bravo...de trei ori!
     Se spune ca negatia e mult mai constructiva decat afirmatia, ne vine mai peste mana sa laudam pe cineva decat sa-i dam in cap...ca deh....au unii  mania de-a vedea paiul din ochiul altuia dar parul din ochiul lor...ba!
In ce ma priveste apreciez tot ce este frumos la persoanele din jurul meu si chiar ma manifest, adica o spun la modul admirativ, fara nicio reticenta...asta mai cu seama  pentru ca la mine cam tot "ce-i in gusa e si-n capusa", hahahah....!!! stiti  vorba ceea din popor...;)
     Unii spun insa ca, nu este intamplatoare treaba cu complimentul, ca deh...el ar cere indirect o favoare....si in acest sens voi aminti si o maxima  a lui Jules Renard care spunea: "Complimentele se plaseaza ca banii la bursa:urmarind profitul pe care il aduc" ....
 Sigur, multi veti spune ca depinde de unde vin...dar eu zic asa..ori de unde ar veni, ne dau incredere in noi, sunt  aparent benefice, mai ales cand sunt oferite la momentul oportun, devin imbolduri. Sigur, sunt si multe complimente facute mai ales de  catre  barbati pentru a ajunge la inimile femeilor, ei sunt asi in aceasta arta...cum-necum, ne vrajesc la greu! ne simtim magulite...insa va indemn la un exercitiu de sinceritate, spuneti-mi cand ati primit complimente de la o prietena, prieten, n-ati simtit cumva si o unda de invidie? de rautate mascata? si asta mai ales din partea femeilor pentru ca, nah! noi avem tendinta sa  dusmanim uneori alte femei din cele mai neinsemnate motive...sincer, mi s-a spus si mie mai zilele trecute cam asa:"stii ca nu te suporta tipa aia deloc..." cand am intrebat persoana in cauza "de ce ...?ce motive are?" chiar nu a reusit sa-mi spuna de ce...ci doar asa...pur si simplu! so??? ce sa cred? pentru simplu motiv ca poate eu stapanesc arta vorbirii( scuzata -mi fie lipsa modestiei...) iar, ea nu?
    Si acum o intrebare, deveniti suspiciosi cand primiti complimente , le mirositi pe cele gen "perie" si daca voi oferiti complimente le faceti cu sinceritate sau hai sa spun"comercial"?...sau mai bine spus mercantil?
    Si voi face si eu un exercitiu de sinceritate, daca tot v-am propus  voua acest lucru si  voi recunoaste ca atunci cand primesc un compliment (pe care il consider adevarat) ma umflu de fericire vorba unui coleg "i-am umflat pipota uneia"....:))))) iar daca v-am "frapat" cu sinceritatea mea, astept replicile voastre!


Sursa imagine: http://hazlii.net/complimente-gratuite

22 de comentarii:

  1. Hmmmm!!!Tare subiectul!!Complimente...Depinde de cine imi sunt adresate, desi nu ma omor deloc dupa astfel de laude!sac!!!
    La serviciu, intotdeauna sunt reticenta cind primesc complimente,pentru ca de obicei urmeaza si partea a doua:persoana care imi adreseaza complimentul vrea o favoare!Asta se intimpla in 95% din cazuri,deci complimentul nu are valoare!
    In grupul de prieteni,nu ne complimentam prea des,doar atunci cind e cazul,asa ca stiu ca e adevarat,sincer si e facut din inima!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cand fac complimente nu le fac asa ca sa ma aflu in treaba, le fac din inima. Cine le crede bine, cine nu, nu. Cand e sa le primesc, sunt mai suspicioasa.

      Ștergere
    2. buna ziua draga mea prietena este ff adevarat raspunsul tau comlimentele le faci din toata inima asa am simntit eu primesc cu multa placere complimentele si le raspund cu aceiasi moneda depinde de la persoana la persoana,unele persoane mai fac complimente asa sa se afle in treaba am intilnit si aceste persoane dar le am ignorat te pupik si iti urez o dupa amiaza suprba iubita mea pop

      Ștergere
    3. da orcum subiectele tale sint bine venite draga mea prietema primesc comlimente si ofer complimente sa ai o dupa amiaza placuta iubita

      Ștergere
  2. da bun subiect ai ales OLGUTA!!!!cine spune si mai ales femeile ca nu le plac sa primeasca complimente mint cu nerusinare..mie imi place sa primesc complimente acestea imi dau forta sa merg mai departe ..sa cred in mine mai ales atunci cand mi se spune ca sunt o prietena minunata in care pot avea incredere sunt onorata dar asta nu ma face sa devin innfumurata...

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu fac complimente decat atunci cand simt cu adevarat. Nu-mi plac complimentele defel. In spatele lor se ascunde ceva putred. Poate nu chiar toate persoanele dragute sunt si fatarnice. Dar lumea e plina de rautate si prefer sa ma fac ca nu am auzit ceva ce nu-mi convine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mereu esti suspectat de intentii ascunse....
      Uneori iti dai seama dupa tonul folosit, dupa inflexiunea glasului, privind persoana eventual in ochi daca e sincera sau nu, daca spune din suflet sau nu, dar e bine intentionata sau nu.

      Ștergere
  4. Complimente oare .... ???????asa si asa. Cand sunt de la prieteni adevarati, complimentele imi plac si le cred, cand vin de la un strain, exact cum se zicea mai sus, ori se ascunde o favoare in spate, ori persoana vrea sa-mi intre pe sub piele.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu fac complimente "gratuite", adica nu periez omul pentru ca nici mie nu mi-ar place sa fiu periata...doar asa ca sa ma aflu in treaba.
    Iar cand primesc complimentele, le accept ( ca asa e frumos ) dar "miros" care " periat " sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu stau prost cu complimentele... desi multe ar merita...scuze!!! privesc ,admir si tac ca mutu-n fasole.Nu stiu de ce...nu-mi place sa fac complimente.Si nu-mi place nici sa primesc.Accept complimente doar de la o persoana ( numai ca persoana asta nu prea mi le face).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa recunoastem insa ca pe cat de la indemana ne este acest dar pe care il putem face la orice ora celor dragi, pe atat de complicat este sa ajungem sa stapanim tehnica de a complimenta pe cineva cu succes.

      Ștergere
    2. Imi place foarte mult articolul;
      din pacate complimentele se cam lasa asteptate ...
      Am intalnit destule femei care stiu sa accepte un compliment;cred ca pana la urma e o chestie de bun simt.

      Ștergere
  7. Complimente???????sincer ma gandesc de 2 ori sau poate chiar de mai multe ori cand fac unul fiindca in primul rand poate ca persoana sa nu inteleaga ca e o chestie amicala, nu vreau sa cad intr-o pozitie jenanta… plus ca depinde cine mai aude, n-am de gand sa aud… “Ce replici ieftine, vrei sa o cuceresti?” si atunci as fi nevoit sa le zic” Zi, zau, cu limba scoasa!”

    RăspundețiȘtergere
  8. Anm gasit ceva interesant pe internet, legat de complimente... voi da copy paste:
    Complimentul preferat al femeilor este...

    ...Orice are legatura cu silueta, numai sa fie de bine. Cu alte cuvinte, indiferent cat ati fi fermecat de zambetul, ochii sau parul partenerei, niciodata nu veti da gres cu intrebarea: "Draga mea, asa-i ca ai mai slabit?".

    Potrivit unui studiu realizat pe 2.000 de femei si barbati, cercetatorii britanici au realizat un top al celor mai bune complimente, dar si a dezastrelor verbale care pot arunca orice femeie in depresie, scrie The Daily Mail.

    In timp ce 43 la suta dintre femei sunt obsedate de greutate, patru din 10 sunt cele mai fericite atunci cand partenerul le admira zambetul.

    Topul complimentelor preferate de femei arata cam asa:
    1. Ai mai slabit?
    2. Ai un zambet frumos
    3. Mirosi frumos
    4. Ai un par frumos
    5. Rochia asta sta foarte bine pe tine
    6. Culoarea asta te prinde de minune
    7. Imi place cum esti imbracata
    8. Ai ochi frumosi
    9. Arati slaba
    10. Arati superb
    De cealalta parte, exista si dezastre infaptuite, fireste, tot de catre barbati, desi unele dintre vorbele neinspirate ar putea apartine si femeilor. Iata si topul celor mai prost inspirate remarci, in fata unei femei:

    1. Arati obosita
    2. Esti cam plouata
    3. Arati bine
    4. Ai mai pus ceva kilograme pe tine?
    5. Arati ca mama ta
    6. Nu arati atat de rau precum am crezut
    7. Nu esti la fel de proasta precum arati
    8. Arati mai putin obosita, astazi
    9. Esti foarte indemanatica
    10. Te-ai cam plictisit, asa-i?

    RăspundețiȘtergere
  9. Am o intrebare!!!
    Ce preferati: complimente magulitoare sau sex? Este mai importanta hrana orgoliului personal in dauna vietii intime?
    Tinerii prefera ca cineva sa le hranesca stima de sine, in dauna unei partide de sex sau a oportunitatii de a castiga bani. Aceste concluzii au fost relevate de un studiu asupra modului de gandire al tinerilor din SUA.
    Cercetatorii de la Universitatea din Ohio au constatat ca elevii si studentii americani se simt mult mai fericiti atunci cand cineva le adreseaza complimente magulitoare sau primesc calificative bune la testele scolare, arata Business Week.
    Atunci cand fac sex, mananca ce le place mai mult sau isi primesc salariul, nu traiesc asemenea momente de fericire ca in primul caz indicat.

    RăspundețiȘtergere
  10. Compliment sau linguseala? Cum faci diferenta
    Indiferent de subiectul care le determina, cum ar fi aspectul nostru fizic, felul in care vorbim sau realizarile noastre, complimentele ne incanta, ne onoreaza si ne intaresc alegerile ori eforturile facute.
    Desigur, asta numai daca sunt sincere si nu sunt doar niste linguseli spuse de cineva care vrea sa ne intre pe sub piele.
    Complimentele pot sparge gheata atunci cand avem de-a face cu persoane necunoscute, pot elibera stresul, pot aduce o stare de bine, sau pot intari o relatie. Cuvintele potrivite la timpul potrivit pot motiva, consola, recompensa, inspira. Iar a complimenta nu este acelasi lucru cu a lingusi, a maguli.
    Stii sa accepti complimentele?
    Cuvintele care sunt superflue dau impresia celui care le primeste de la cel care le ofera cu pretentia de compliment ca acesta din urma are intentia de a obtine ceva.

    RăspundețiȘtergere
  11. Niciodata nu ofer complimente fara sinceritate. Consider ca m-ar transforma intr-o "pupincurista" (scuzati termenul putin vulgar)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. complimentele se fac doar din sinceritate este adevarat...dar iti place sa le primesti????multumesc

      Ștergere
    2. Anonimule, cred ca se umfla "ranza" cum spun oshenii mei, in fiecare dintre noi...doar ca nu avem puterea s-o recunoastem! necam plac tuturor!

      Ștergere
  12. SĂ FACI COMPLIMENTE ŞI SĂ LE PRIMEŞTI, ESTE CA ŞI CUM ŢI-AI SPĂLA FATA ZI DE ZI, PRAFUL TREBUIE CURĂTAT!

    RăspundețiȘtergere