Blog premiat

luni, 16 iulie 2012

Bautura, bat-o vina!

     Mi-e greu sa vorbesc despre un subiect care pe mine personal nu ma gusta, dar pentru ca a fost un subiect cerut  sa fie dezbatut de catre o ascultatoare a postului nostru de  Radio Papucel voi incerca sa-mi dau cu parerea...
     Voi aduce pentru inceput in discutie partea buna a lucrurilor, cea pe care o consider eu buna...ca deh! s-ar putea sa am si aici guri care sa ma contrazica...consider, asdar ca una peste alta alcoolul ne face mai prietenosi, adica reuseste sa  "dezlege limbile", nu intamplator poate se ofera la petreceri  bauturi...nu-i asa?...mda! veti spune, asa o fi insa nu uit sa spun ca si aici e bine tinut cont de masura...cine stabileste masura? noi...fiecare dintre noi, pentru ca realizam cat putem duce.. Se spune ca oamenii beau pentru ca au necazuri. De fapt, in marea majoritate a cazurilor este exact invers: necazurile apar datorita bauturii....bauturii fara masura, evident...intoxicarea cu alcool face ca din oameni sa ajunga neoameni, se mai spune ca alcoolul indeparteaza inhibitiile, asa o fi...insa in majoritatea cazurilor ii fac pe oameni sa se comporte altfel decat sunt, nu degeaba si scuza:"iarta-ma...am fost baut!" so?
    Exista bauturi mai slabe si bauturi mai tari, unii spun ca berea ca tarie nu dauneaza, ba mai mult cica ar "curata rinichii" ...cautand pe internet am aflat ca intr-o halba de bere se afla alcool cat intr-un paharel de vodca...deci? atentie, e inselatoare!
    Auzeam indemnuri de genu' asta: "bea, sa te intaresti!..." sau "bea sa te incalzesti!"..care-i adevarul? alcoolul slabeste organismul , simti nevoia sa tragi aer in piep ca urmare creierul si inima nu sunt suficient oxigenate..iar pe termen lung produce probleme de sanatate....iar legat de incalzit....alcoolul amorteste o parte a senzorilor pielii, ceea ce te face sa nu simti frigul pe moment...asa aflam, ca mor inghetati pe zapada prietenii lui Bachus....
    Este lucru stiut ca atractia duce la deprindere, iar deprinderea rea duce la patima.chiar daca unii numesc distractie cu cinste, altii chefuiala, iar altii darul bauturii, ea este in lista pacatelor de  moarte...asadar, cumpatati dragilor inainte de a se ajunge la deprindere!
    Astept parerile voastre aici, sau pe id-ul radioului nostru radiopapucel@yahoo.com sau pe skype, unde puteti fi luati si in direct in timpul emisiunii mele, la adresa radio.papucel  .
    Ofer de baut o  cupa de sampanie celor care azi sarbatoresc ziua de nastere!

13 comentarii:

  1. Greu de vorbit de bautura, mai ales cand e vorba de noi femeile..Femeile se ametesc mai repede decat barbatii...
    Chiar daca o femeie are aceeasi inaltime si statura cu cea a unui barbat, aceasta tot se va ameti mai repede. Asta nu tine de hormoni sau masa corporala, ci pur si simplu de faptul ca organismul femeilor contine mai putina apa decat cel al barbatilor, ceea ce inseamna ca in interior circula mai putine fluide si alcoolul este mai concentrat, iar efectele lui mai puternice.
    In plus, ficatul femeilor are mai putine enzime care sa dezintegreze alcoolul, asa ca acesta circula mai mult timp prin organism pana sa fie eliminat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este...Alcoolul, care este o toxina, este mai concentrat in sangele femeilor, asa ca lor le va fi mai greu a doua zi, dimineata, dupa un chef, suferind de dureri de stomac, greturi, sete, migrene si ameteli....o singura data am incercat si eu starea...!

      Ștergere
  2. Ca vorbeai de parta buna a alcoolului uite ca adaug si eu cate ceva...Alcoolul reprezinta o problema pentru societatea actuala, insa consumat in cantitati moderate, poate fi de folos organismului uman.
    Vinul rosu este bun impotriva cancerului, creste nivelul colesterolului bun, stimuleaza sanatatea creierului, ajuta impotriva insomniei si protejeaza impotriva cariilor dentare, aminteste Daily Mail. Toate aceste beneficii exista datorita resveratrolului, o substanta prezenta in pielea si samburii strugurilor.
    Berea contine vitamine si minerale necesare protejarii inimii si oaselor. De asemenea, berea contine si fibre necesare organismului tau. De exemplu, o halba de bere contine un sfert din doza zilnica recomandata unui adult de vitamina B. O halba de bere pe zi reduce riscul aparitiei pietrelor la rinichi cu pana la 40%.
    Femeile ce consuma alcool sunt mai putin predispuse sa se ingrase

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa...!!!e verificata treaba cu un pahar de vin rosu, de multa lume, insa...si vinul alb reduce nivelul colesterolului, este bun pentru plamani si are efect anti-inflamator. Antioxidantii din vinul alb te protejeaza de moleculele daunatoare ce iti pot afecta tesuturile pulmonare.

      Ștergere
    2. Consumul bauturilor alcoolice determina dereglarea nivelului de zahar din sange si favorizeaza aparitia afectiunilor hepatice. Pacientii cu diabet zaharat trebuie sa tina cont de urmatoarele sfaturi atunci cand doresc sa consume bauturi alcoolice:
      - Nu consumati mai mult de 2 pahare de alcool pe zi.
      - Consumati alcool numai dupa ce ati servit masa.

      Ștergere
  3. Brandy-ul protejeaza impotriva atacurilor de inima si formarii chegurilor de sange, iar sampania ajuta in cazul leziunilor cerebrale.
    Lichiorul Bailey protejeaza organismul impotriva cancerului, deoarece are un nivel ridicat de acid ellagic, care inhiba cresterea tumorilor.
    Sherry, un vin prelucrat intr-un mod special, protejeaza inima de multe boli. Acesta este la fel de bun pentru sanatate ca si vinul rosu. Acesta contine un nivel ridicat de polifenoli, ce reduce riscul aparitiei unei boli coronariene.

    RăspundețiȘtergere
  4. URMARILE BETIEI-O ISTORISIRE ADEVARATA
    Dragii mei
    Pentruca sint ocazii de bautura cu bauturi alcoolice tot mai numeroase intre asa zisii crestini ca si intre cei seculari, atei sau neutri fata de vreo credinta,dati-mi voie sa depun si eu o marturie personala traita in familia mea cu dorinta sa nu luati cu usurinta acest subiect.Ma cutremur cind citesc cochetarii cu acest pacat!! Mama mea care a plecat in cer, acum patru ani la varsta de 92 de ani a avut un tata- bunicul meu- foarte betiv care s-a pocait printr-un tratat adus in sat de un dusman al Evangheliei ,si din ziua aceea nu a mai baut nicodata bauturi alcolice .Desii aveau pruni saditi sub muntii Fagaras in catunul Vistisoara nu au facut nicodata rachiu -cum i se spune la tuica dupa ce s-au pocait.Prunele le-au uscat in cuptorul de paine dupa ce scotea painea si faceau compot din ele. Bunicul meu innainte sa se pocaiasca era asa de betiv ca se duceau copii sa il aduca din sat cu carul cu bivoli caci pe parcursul a 5 km distanta era gasit de multe ori trantit pe drum si chiar inghetat de frig . Cand a intrat Evanghelia in casa bunicilor mei ,a intrat si izbavirea de acest pacat pe langa altele.Oamenii din sat au vazut marturia acestei izbaviri si multi altii s-au pocait .Bunicul a murit de cancer la ficat mult mai tarziu, tot din cauza bauturii din tinerete. Mama mea a trait aceste tragedii si in casa noastra nu a fost bautura alcoolica.Dar chiar asa fiind un unchi ,deci fratele cel mai mic al mamei a baut mult in special bere si a sfarsit spanzurandu-se .Mama mea l-a gasit mort in bucatarie .A fost o mare tragedie in casa noastra! Si desii era inginer ,om cu carte si a mers de multe ori constient la dezalcolizare in Bucuresti(odata a fost dus chiar de sotul meu) totusi aceasta patima i-a luat mintile si totodata si viata.Avea 40 de ani si nu era casatorit .Chiar parintii mei au avut un fiu ,fratele meu Cornel, care a fost un betiv inveterat si a murit de inima acum cinci ani la 56 de ani pentruca nu a luat medicamente de tensiune stiind ca bea si nu se putea lasa.A avut un timp destul de rezonabil fiind alert, sa se pocaiasca pana a intrat in coma . Cind a venit salvarea era inca constient. El dadea Biblii gratis aici in America la toti prietenii de bautura si ma ruga pe mine sa le cumpar pe banii lui de la biserica unde se vindeau si avea de multe ori discutii cu acesti prieteni in care apara Adevarul dar se imbata la loc. La inmormantarea lui ,sotia lui care nu cunoste pe Dumnezeu,ne-a rugat sa se vesteasca Evanghelia.Asa s-a facut si incaodata prietenii lui au auzit Adevarul, cutremurati de urmarile betiei। Deci ce concluzie trag :
    In primul rind :vinul si mustul ca si curvia iau mintile asa cum spune
    Cuvantul Sfant al Scripturii,
    al doilea :decizia parintilor de a nu se folosi nicio bautura alcolica nu te protejeaza, ci numai decizia ta te face responsabil de directia care o iei ,
    al treilea ; s-a dovedit stintific ca cei care beau transmit in gene aceasta patima dupa bautura la multe generatii dupa ei ,la urmasii lor, si numai Domnul Isus da izbavirea si de acest pacat ca si de celelate de altfel.Postez mai jos o istorioara auzita de la mama mea care s-a infipt adanc in inima mea , in copilarie si acum din intimplare am regasit-o din nou si am scris-o cuvint cu cuvint de pe o foaie gasita intre actele mamei .Poate unii o stiti dar merita citita!
    Virginia Brasov

    RăspundețiȘtergere
  5. URMARILE BETIEI
    Intr-un oras din America s-a tinut o mare conferinta impotriva alcoolului.
    La inceputul conferintei s-a ridicat un batran cu fata sfrijita si cu privirea pierduta. Si a spus:Vreau sa va povestesc drama vietii mele.Poate ca va va ajuta sa scapati de aceasta patima:Betia.Am fost si eu tanar si sanatos,aveam serviciu ,am cunoscut o fata am iubit-o si ne-am casatorit.Nimeni nu era fericit ca mine.Dumnezeu ne-a daruit un baietel si nu stiam decat casa si serviciul.Aveam la servici un coleg foarte betiv,care mereu ma invita cu el sa ne incalzim la un pahar de bautura.Un timp l-am respins si a inceput sa rada de mine ca nu-s barbat,ca nu stiu decat casa si serviciul si tot staruind de mine am cedat si m-am dus cu el la bautura si am venit acasa beat.Cind m-a vazut sotia beat a inceput sa planga iar eu am injurat-o si i-am spus ca-s barbat.Dumnezeu ne-a dat si o fetita dar eu mereu veneam beat acasa.Nu ne ajungeau banii si am inceput sa vand lucruri din casa pentru bautura .Intr-o seara de iarna am iesit dela serviciu era frig,viscol si zapada .Mi se parea ca puterile intunericului au iesit din adanc si am intrat cu colegul meu sa ne incalzim la un pahar de bautura.Nu stiu cit am baut,dar am venit acasa beat.Sotia mea cu cei doi copii era in casa ,in frig.Am tipat la sotia mea sa-mi dea mancare.Ea a inceput sa planga si era bolnava si palida si mi-a zis :Vasile nu am nimic de mancare ,de trei zile nu am mancat! Uita- te la mine si la copii cum am ajuns din cauza ta. Dar eu ca o fiara m-am repezit la ea si am aruncat-o afara in zapada.Ea ma ruga :Vasile nu ma arunca afara ca e tare frig!Dar eu infierbantat de bautura nu am ascultat,am luat si fetita care avea doi ani si era tare plapanda si am aruncat-o si pe ea afara .M-am repezit si la baiat care avea noua ani.El s-a prins cu mainile de patut si plangea zicand:Taticule fie-ti mila de noi si nu ne da afara .Dar eu vazind ca nu- pot desprinde de patut,am luat un cutit si i-am taiat degetele si l-am aruncat afara .Am incuiat usa si m-am lasat pe pat .Dimineata cind m-am trezit m-am uitat dupa sotie si copii si nu erau in casa.Am vazut singe pe jos si degetele dela mana dreapta ale baiatului si mi-am dat seama si am iesit afara si sotia mea zacea cu fetita in brate pe jumatate acoperite de zapada .Am inceput sa plang ,sa urlu ,vroiam sa ma omor,sa ma tai .Strigam pe scumpa mea sotie ,strigam baiatul dar nu mai era nimeni.Scumpa mea sotie si fetita dormeau somnul mortii.M-am dus si m-am predat autoritatilor.Si am stat douazeci de ani in inchisoare,am iesit din inchisoare si umblu dintr-un oras in altul si nu mai am pace.Strig mereu pe sotia mea dar nu e! Strig fetita caruia nu ii voi mai auzi ginguritul.unde sint? Strig si pe baietel si nu raspunde nimeni!Unde sinteti ?Sotia mea care era asa de frumoasa si buna..As vrea sa-i mai vad odata ,sa le cad in genunchi si sa le cer iertare. Unde sint ? Unde-i baiatul meu care are mana dreapta fara degete?Unde este ? Sa-mi cer iertare!
    Si batranul s-a prabusit pe scaun…
    Din multime se ridica un barbat tanar si spune:
    N-am baut niciodata si nu am sa pun bautura pe limba,pentruca bautura m-a lipsit de mama si de sora mea si de tata pe care nu l-am mai vazut pana acum !Si a ridicat mana dreapta in sus zicand :Te iert tata!S-au imbratisat si au plans ,toata lumea plangea Si a fost o mare trezire .Cei mai multi au fagaduit ca nu vor bea niciodata.Iar batranul Vasile a spus la toti :As dori ca aceasta drama a vietii mele sa va faca pe toti sa urati aceasta patima,care a distrus si distruge multe familii si aduce multa amaraciune durere, lacrimi si moarte ...
    http://nowheresoonthere.blogspot.com/2010/03/urmarile-betiei-o-istorisire-adevarata.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am o mare problema cu alcoolicii.Nu-i suport.De fapt,nu suport alcoolul deloc.
    O sa mi caut un sot care sa nu se atinga de licoarea asta otravitoare.:D

    RăspundețiȘtergere
  7. Alcoolul si tutunul sunt vicii atat de grele...

    RăspundețiȘtergere