Blog premiat

sâmbătă, 16 iunie 2012

Sub aura imprevizibilului

   Sunt o persoana care, asa cum am spus de multe ori,  imi plac provocarile vietii, nu cred ca m-as putea ghida dupa un "desfasurator" in viata...mi s-ar parea anost totul...plictisitor...viata n-ar avea acelasi farmec daca as stii dinainte ce se va intampla, ar insemna sa traiesc ca  intr-un film regizat, iar scenariul sa mi se spuna inainte ca sa pot juca filmul vietii  ca o mare artista....si apoi, Papusarul Sef cum imi place mie sa spun, stie mai bine ce e bine pentru fiecare, le randuieste ca lumea, uneori chiar ma uimesc intorsaturile vietii...le servesc  asa printre picaturi  bucuriile vietii si surprizele  placute le  gust la maxim...
     Toti ne dorim doar bine in viata, daca am stii dinainte ca ne asteapta si rau...oare cum am reactiona? cu teama? cu tristete?
     Multi dintre noi cauta sa afle ce-i asteapta in viitor, abordand diverse surse(ghicitul in carti, cafea, astre...si lista ar putea continua...) eu zic insa asa... a ghici este cel mai usor lucru de pe pamant, a indeplini ghicitul este un pic mai dificil, acolo e nevoie de vointa ta, de implicarea ta, pentru ca fara asta nu faci nimic! si apoi... se pune intrebarea  -  oare noi  avem un destin anume conturat dinainte de a ne naste..?
     Sansele intre bine si rau sunt se pare egale, evident ca unele lucruri pot fi controlate, dar cele intamplatoare sunt cele care  dar farmec vietii, o condimenteaza, o coloreaza si ne fac sa spunem ca da! viata e frumoasa , iar  daca un "condiment" a facut-o mai picanta aici deja e mana noastra, tine de noi de masura noastra , de felul cum gestionam sansa!
     N-am fost niciodata femeia care sa stea cu bratele incrucisate sa apara minunea, asa cum vad ca fac unele femei din preajma mea care spun"ei, daca o fi sa fie..o fi!"..hmmm!!!  eu ies in intampinarea minunii, ca uneori iau si eu"tzeapa" ei si...?imi spun ca data viitoare voi fi mai buna si mai inteligent voi gestiona momentul...aspir mereu la mai mult si nu ma dau batuta! Sunt o fire optimista si incerc mereu sa vad partea plina a paharului...
  Va amintesc ceva celor care ati vazut filmul"Propunere indecenta", are o replica care mi-a ramas in minte,se spunea cam asa, daca ai un lucru la care tii mai presus decat orice altceva, nu incerca sa-l tii cu forta, daca e sa fie al tau, al tau va fi, pentru totdeauna, iar daca nu a fost sa fie al tau, inseamna ca nu a fost al tau de la inceput.....si daca n-a fost sa fie...am o vorba pe care o spun si care  exaspereaza pe un amic de-al meu - ASTA E! vorba care ma linisteste si imi da un sentiment  de pace interioara, imi spun "bine ca n-a fost mai rau!"
    Observ un lucru, destinul ne da intalnire in fiecare secunda, poate la un colt de  strada, autobus, trebuie doar sa-l intampinam asa cum se cuvine, sa stim cum deschidem zagazurile, infatisarea lui este diferita, poate avea infatisarea iubirii, pasiunii, a bunului samaritean...dar, atentie, " invazia" poate sa doara, sa ne usture sufletul...sa ne planga ochii...asta pentru ca binele si raul au aceleasi resorturi la origine. Apreciem momentele de placere si fericire numai dupa ce am gustat din plin din suferinta si durere...E si durerea un catharsis,  ne purifica...stiti cum se spune"rau cu rau..dar mai rau fara rau!"
   Eu va doresc sa aveti parte de bine , desi are si raul rolul sau, fascinatia sa...nu poti face bine fara sa cunosti raul...bucurati-va de viata si traiti-o la cotele care va avantajeaza pe fiecare!
     Weekend implinitor!

8 comentarii:

  1. Emilia -Marina Ionescu16 iunie 2012 la 19:16

    Brâncuşi spunea că „lucrurile nu sunt greu de făcut. Ceea ce este cu adevărat dificil este de a ne pune în starea de a le face.“ Să fim de încredere şi să avem un comportament predictabil. Să avem încredere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incredere mai ales, corect!! se spune ca instinctiv oamenii sunt rai, dar gandirea si constiinta ne face, uneori, sa fim buni !

      Ștergere
  2. Imprevizibilul, în lumea lui homo sapiens, se produce necontestat. Reprezintă, probabil, cea mai grea palmă pe care viața asta haotică, dezorganizată i-o poate da unui suflet.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Viata e plina de capcane, important e sa stim sa le evitam... depasim!

      Ștergere
  3. Honore de Balzac spunea "Cu cat gandesti mai mult, cu atat mai putin iubesti!"iar imprevizibilul are frumusetea lui intr-o relatie de iubire...

    RăspundețiȘtergere
  4. marioara toader18 iunie 2012 la 08:47

    ..cred in destin..si mai cred ca tot ce ni se intampla e cu un scop anume..Dar...asta nu inseamna ca trebuie sa stam cu bratele incrucisate si sa privim cum viatza trece pe langa noi....Eu ma bucur de orice...si ignor rautatzile ..desi ma dor..Nu pot intelegea rautatea si jignirile gratuite..dar probabil ca unii oamenii se hranesc cu asa ceva..Le doresc" pofta buna" eu imi vad de ale mele ..asa cum mi le rezerva prezentul sau viitorul..Ce va fi maine?? Nu stiu..si nici nu vreau sa stiu..Ce-o da Dumnezeu!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu, Marioara, esti o fata plina de viata si te admir pentru acest lucru!Sa dea D-zeu numai bine in viata ta!

      Ștergere