Blog premiat

miercuri, 7 martie 2012

Insistenta

    In emisiunea de ieri am primit o sugestie de la  o ascultatoare, e vorba de Erjike Ungvari, sa abordam urmatorul subiect, redau textual mesajul ei:   DE CE E BINE/SAU NU SA FI INSISTENT?
    Chiar daca pentru unii insistenta o fi cheia succesului, in ce ma priveste o asociez cu nesimtirea, indolenta, perseverenta si chiar prostia...personal nu caut sa daram bariere prin a-mi atinge scopuri in viata prin insistenta, un refuz..imi este suficient sa inteleg ca la acea poarta nu mai bat...dar ce te faci cand nimeresti persoane care te sacaie cu telefoane...le spui frate ca nu  ai timp, esti ocupata, asta la modul elegant, ca sa nu-i spui ca defapt nu ai ce discuta cu ea..dar insista, insista pana cand iti vine s-o trimiti undeva in tarile calde......
     Vreau sa va spun ca am fost si eu manager la o companie multinationala, am avut oamenii cu care am lucrat si am incercat sa le"vand"tehnici de vanzare  a unor produse pe care  chiar nu le vedeau, era vorba de asigurari de viata combinate cu pensii private...dar nu i-am incurajat  niciodata in a insista prosteste acolo unde ti s-a dat de inteles ca nu  e cazul sa continui.....daca avantajele ofertei pe care au facut-o nu i-a atras pe cei in cauza, e de prisos sa te mai risipesti, zic eu...
    In  Oas spre exemplu  oamenii sunt foarte insistenti in ceea ce priveste  oferta unui pahar de palinca cand le treci pragul, mai rar scapi din casa unui oshan sa nu fi omenit cu un pahar de palinca...el insista atat de mult pana cand vede ca macar ai gustat licoarea aceea( aducatoare de placeri pentru unii)...scapi doar daca esti la volan, altfel ti se spun texte de genu"bea, ca nu-i muri! e foc de buna!"...da!! te arde ca focu' ca nu are nici mai mult nici mai putin de 50  de grade...:)) sigur ca langa acel pahar de palinca ti se mai pune pe masa si o slana cu ceapa si branza  din aia usturoaie cum le place lor!asta in cazu' in care l-ai luat pe nepusa masa..ca altminteri bucatele oferite sunt  mult mai diverse, generozitatea oshanului e bine stiuta.
    Ei, dar poate  voi cunoasteti si alte tipuri de insistenta...si ma ajutati in desfasurarea emisiunii...astept parerile voastre!
    Voi atasa  articolului  doua  imagini haioase  pe care o ascultatoare de-a mea din Spania le-a postat ieri pe  peretele profilului nosatru de  Radio Papucel de pe Facebook...un fel de reclama" insistenta"...as zice eu!:)) dar care m-a amuzat copios!Ii multumesc Ceraselei Petrescu pentru acest lucru!

6 comentarii:

  1. marioara toader7 martie 2012 la 11:06

    Tari de tot posterele Ceraselei!!!In ceea ce priveste tema..daca nu convingi prin ceea ce faci.. insisti in van!!! E valabil in orice domeniu..profesional,iubire,familie prietenie...Uneori insa este necesar sa le aratam prietenilor nostri insistenti ca le suntem aproape macar cinci minute din timpul nostru chiar daca ne simtim lipsiti de chef. De ce? Pentru ca sigur au existat momente cand am fost si noi insistenti la randul nostru si am cautat un umar pentru sprijin.Dar...daca deja unii te agaseaza ia o palinca,doua,trei..Beat vei suporta mai usor insistentele lor[thedrunk] dar..nu si pe ale ..doctorului..:)))


    Medicul mi-a recomandat insistent sa incetez chefurile.
    - Care medic ?
    - Doctorul Popescu,vecinul care locuieste de sub noi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Marioara, pentru tot ce faci pentru Radio PAPUCEL!!! esti un suflet minunat!o imbratisare de multumire si un pupic!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Se vorbeşte de o „prostie a inteligenţei" şi prin această expresie vreau să desemnez conformismul în gândire. De ce „a inteligenţei"? Nu e o contradicţie? Ba da, bineînţeles. Ce vreau să spun? Vreau să spun că, dacă prostia ar fi mereu identică cu ea însăşi,am sfârşi prin a o repera şi am şti cu siguranţă cum s-o evităm. Dar prostia, ca şi omenirea, e inventivă. E inventivă în aceeaşi măsură ca inteligenţa şi creativitatea.La fizica am invatat ca perpetuum mobile nu exista decat in teorie. Fals. ! Cel putin in domeniul prostiei, se pare ca odata pornita ea se autopropaga, devenind tot mai mare si putem sa nu-i intrevedem marimea. Practic devine simbolul acestor vremuri.
    Nu degeaba ne-a invatat cel de care nu s-a prins prea mult prostia, Solomon, ca inteligenta striga pe strazi, dar… raspunde numai cine vrea.
    Restul sunt sortiti pierzaniei !

    RăspundețiȘtergere
  4. Deobiecei eu insist să nu insiste pentru că dacă eşti hotărât asupra unei păreri atunci nu mai are rost să mai asculţi insistenţele unora şi altora... strică buna dispoziţie.

    RăspundețiȘtergere