Blog premiat

luni, 8 noiembrie 2010

Tristeti si bucurii de toamna...

Au venit ploile,s-au dus zilele superbe de toamna tarzie,toamna care a inspirat sute de bloggeri,au scris atat de frumos despre ea,ca zau asa,ti-era mai mare placerea sa-i citesti,mai ales ca plutea si un iz de iubire,de indragosteala in fiecare dintre ele,doar ici si colo mai citeam cite-un pic de tristete...mda!cum e la mine?e cam amestecat...dar ma tin pe linia de plutire!
Un telefon cu vorbe calde imi condimenteaza ziua,nu-i mult!!!... si , hai sa zic ca nici putin...dar ,nemultumitului i se ia darul... apoi, am invatat sa cred ca si cele neplacute trebuiesc luate tot ca pe un dar de sus,ne fac mai puternici si ne ajuta!hehehe...mai ca as zice ca ma lipsesc de ele,dar,nu-i dupa noi,e dupa El!
M-am potolit si eu cu drumurile,stau  pe acasa ,mi-e cam peste mana la drept vorbind,ca prea ma invatasem cu ele,abia ma intorceam de undeva si iar se  ivea o ocazie de plecat si nu stateam, pe ganduri! calatoriile  sunt placerea mea,anul acesta  a fost un an "bunut",mi-am exersat placerea dupa placul inimii!Anul trecut am fost plecata mai mult peste hotare,anul acesta am stat mai subtire cu banii si ca atare  m-am limitat mai mult la calatoriile prin tara ,dar ,nu regret! am revazut locuri dragi,locuri care  au primit o alta haina,nu le vazusem de 20-30 de ani! deci,chiar merita sa le revad!am ajuns sa cred ca aceste calatorii au devenit un drog pentru mine,cu cat  vezi mai multe locuri cu atat iti doresti  mai mult si mai mult!Cel mai mult imi place sa calatoresc cu avionul,e atat de placut sentimentul  de zbor,sa zbori deasupra lumii ,chiar daca doar pentru cateva ore...apoi imi plac si calatoriile cu trenul,cunosti  diferiti oameni,oamenii isi descarca naduful ,povestesc tot ce-i apasa,sau ce-i bucura!povestile unora te impresioneaza,incerci sa-i ajuti....ca asa mi se pare omeneste,apropos de asta ...in Ramnicu-Valcea,am intalnit in gara doua femei amarate,venisera in urma unui anunt in ziar pentru lucru,dar...cel care daduse anuntul isi gasise intre timp alte persoane ne luand in considerare telefonul lor,nu aveau nici macar banii necesari sa se intoarca acasa,stateau si se tanguiau.. ca deh!!era spre seara si nu aveau unde innopta dar nici bani de tren...le-am ajutat ,le-am cumparat bilet de tren,nu trebuie sa va spun cat de multumite au fost!de la chioscul din gara le-am cumparat ceva de mancare, le-am readus zambetul pe buze,nu stiau cum sa-mi multumeasca...si unde pui ca nu mi-au cerut,am tras doar cu urechea la ce vorbeau ele...ma gandesc acum cat de putin trebuie sa faci ca sa aduci zambetul pe chipul cuiva!
Zilele astea m-a intristat si moartea poetului A.Paunescu,generatia mea l-a iubit,imi amintesc ca ii cumparam pe sub mana volumele,trebuia sa ai cunostinte la librarii ca sa poti pune mana pe ce scria el...si apoi sa nu uitam cati tineri au ajuns celebri datorita cenaclului,imi amintesc cand a venit la Satu Mare,a fost bataie la bilete,era innebunita lumea,era un strigat ,un strigat de libertate intr-o tara in care nu prea puteai vorbi cu voce tare...acum multe voci il condamna,nu mi se pare corect!cica poet de curte..pai,chiar daca ar fi fost asa...sa nu uitam vorba ceea:"fa-te prieten cu dracu'..pana treci lacu'"...,puteam noi sa ne bucuram de cenaclu daca el isi "retragea ambasadele"?...l-ar fi inchis securitatea ca pe alti poeti  cu" gura mare" si apoi,pentru cei care citeau printre randuri era de inteles ca nu  agrea familia ceausista....pacat ca s-a stins atat de repede,sa-l ierte D-zeu si sa-l odihneasca-n pace!...astazi ascultam la Kanal D, la stiri ca inca n-a ajuns bine in pamant si familia isi revendica drepturile asupra averii...off! ce face banul asta din om!!!
Dar,hai sa ne pastram optimismul! sa aveti o saptamana plina de bucurii si zambete si sa auzim numai de bine!


11 comentarii:

  1. Şi mie îmi place toamna, foarte mult. La Iaşi încă e bine, nu au început ploile. Şi mulţumesc lui Dumnezeu, a fost o toamnă superbă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da,a fost superba!ai dreptate,nu ne venea sa credem ca suntem in noiembrie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Intotdeauna am iubit toamna.. si uite ca anul acesta am primit un cadou frumos de la ea : pe Anamaria mea! Iar toamna a fost si blanda cu noi..ne-a lasat sa ne plimbam pana in noiembrie, tarziu! Si asa am niste poze frumoase cu mogaldeata mea!
    O toamna frumoasa si tie, Olga!

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumos articolul tau tasha si ma bucur ca ai revenit in tara cu bunele si relele ei. Mi-e inima durere de cand s-a stins Poetul.Dumnezeu insa are alegerile si hotararile Lui.Cred ca l-a iertat si ma voi intalni candva cu POETUL pe un colt de cer in prezenta lui Hristos.
    Un sfarsit de saptamana frumos sa ai draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumoasa melodia:-)
    Versurile lui Adrian Paunescu sunt superbe:x

    RăspundețiȘtergere
  6. Toamna superba, dar din pacate si cu tristeti de plumb...O trecere in nefiinta ca a lui Adrian Paunescu mi-a stricat bucuria unui anotimp plin de culoare...
    Dumnezeu sa il odihneasca in pace!

    RăspundețiȘtergere
  7. Hmm...Revin...Am citit cu mai multa atentie descrierea din profilul tau si nu mi-ai putut opri o exclamatie:"Ia uite! Deci nu sunt o ciudata! Mai sunt persoane care gandesc, traiesc si simt ca si mine!"...
    "...sun altruista dar nu fraiera..."
    Concluzia: Mai revin!

    RăspundețiȘtergere
  8. Carmen,ma bucur ca ai trecut,te pup si te imbratisez pentru ca ai curajul sa recunosti ca esti o ciudata,ei si?e grav?e grav sa fii diferit de restul lumii?o sa te caut si eu...asa,ca mi-ai starnit interesul cu ciudatenia...imi plac oamenii ciudati,ii ador! mi se pare ca au multa personalitate...seara frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  9. Da tasha! Sunt o ciudata in ochii unora. O infumurata in ochii altora. Dar ce sa le fac daca sunt "chiori"?!? Privesc stramb si, din pacate, judeca tot stramb. Placerea lor! Bine ca nu sunt multi, iar unii se mai lasa "tratati"! :).
    PS: nu mi se pare deloc grav atata vreme cat "restul lumii" e micaaaaa, micaaaa de tot (cel putin asa o vad eu)...si iar un zambet :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi aduci aminte de fosta mea sefa de la radio,ea avea o vorba cand ma dojenea,o vorba calda totusi, sau asa o percepeam eu, spunea, cand eram suparata:" ce mica esti...!!!", in sensul ce copila esti! imi placea cum suna!:)

    RăspundețiȘtergere