Blog premiat

miercuri, 10 februarie 2010

Exercitiu de sinceritate

De la Alina am primit o sarcina: - tablita celor 10 porunci dupa care imi ghidez viata..
Am sa incerc sa raspund ,macar sa-mi distrag neuronul de la supararea care mi-a pricinuit-o moartea cumnatului meu...

l.Ai incredere in El ...credinta m-a ajutat foarte mult in viata,pe linga faptul ca am crescut cu frica de D-zeu cum se spune in popor,nasul meu de botez fiind preot,D-zeu sa-l ierte si sa-l odihneasca-m pace...am realizat ca D-zeu nu este numai Sus, ci peste tot,in piatra ,in apa,in aer,este alaturi de noi oriunde am fi.
2.Credinta trebuie urmata cu fapte,altfel este zero!
Fii milostiv  ,intinde o mana celui necajit si D-zeu iti va da inzecit...
Fara credinta nu poti fi  placut lui D-zeu...EVR 11: 6 Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie sa creada ca El este, si ca rasplateste pe cei ce-L cauta.
Prin credinta intram in starea de har,prin credinta,credinta insa trebuie sa lucreze prin dragoste.
3.Iubeste!iubirea este cel mai frumos  dar pe care El l-a lasat noua pamantenilor,iubirea ne face mai buni,mai luminosi...sa nu uitam ce-a spus Marin Preda"daca dragoste nu e,nimic nu e"
4.Fii sincer,intai cu tine insati...Dumnezeu vrea ca tu sa stii …ca aceia carora le pasa de ochii lumii,inceteaza sa existe pentru ei.Sinceritatea ar trebui apreciata mai mult...nu sunt genu' care spune doar ceea ce se doreste a fi spus adica cu alte cuvinte cum se spune:"minte-ma....dar minte-ma frumos"...
5.Gandirea pozitiva,m-a ajutat mult,speranta si optimismul nu ma parasesc niciodata,stiu ca totul porneste de la creier,suntem ceea ce gandim...am depasit in viata mari hopuri gandind pozitiv.
6.Zambeste! chiar si atunci cand ploua si la propriu si la figurat,ia din sunetul picaturilor de ploaie ce-i frumos,asociaz-o cu cantecul naturii si vei vedea ca te linisteste pe deplin.Ah!!! ce frumos au spus poetii"ploile iubirii" ...ce placut e sa te bata o viata intreaga astfel de ploi...:)
La un zambet se raspunde de regula cu un alt zambet,nu costa dar conteaza atat de mult,nu uita asta!
7.Respecta! ...se spune respecta daca vrei sa fii respectat,si vai cat este de adevarat,respectand am simtit tot timpul ca si cei din jur procedeaza la fel chiar daca poate cu unii am avut de muncit mai mult in aceasta directie,a meritat!
8.Munceste! fara munca te simti ca o leguma,fa in fiecare zi ceva care sa te bucure pe tine si pe cei din jur...mama ,D-zeu s-o ierte avea o vorba"D-zeu iti da, dar, nu-ti baga in traista",tot ce am in viata e pentru ca m-am implicat de fiecare data,am calcat si pe carari nebatatorite,nu mi-a fost usor uneori,dar nu m-am lasat,am fost ghidata de ideea ca daca vrei  poti! si am putut in majoritatea datilor...daca nu mi-a iesit din prima,am persevereat si tot nu m-am lasat batuta.
9.Recunostinta, este unul din coordonatele care imi lumineaza pasii si am sa-l citez aici pe Terry Lynn Taylor:

"Recunoştinţa este calea directă spre Dumnezeu şi îngeri. Dacă avem răbdare, oricât de mânioşi şi supăraţi ne simţim, putem găsi ceva pentru care să fim recunoscători. Cu cât mai mult căutăm recunoştinţă, cu atât îngerii ne vor da mai multe motive să fim recunoscători şi fericiţi în viaţă."
Eu am intalnit oameni ingeri pe pamant...deci sunt fericita!
10.N-am urat pe nimeni,desi natura umana are astfel de fatzete,am considerat ca ma incarc pe mine cu sentimente negative si n-am facut-o,cu toate ca am avut parte si eu de oameni care mi-au facut rau cu sau fara voia lor...am iertat,am uitat si m-am simtit bine.Am incercat sa-mi echilibrez gandurile ,am stiut si stiu ca totul se plateste pe pamant nu pe lumea cealalta,acolo megem doar cu osanda..ma comport asa in continuare...
Vai dar am ajuns la punctul zece deja...hmmm!!! cred ca ar fi fost inca multe de spus,dar poate nu sunt eu azi suficient de  concentrata sa pot sintetiza totul,cred ca mi-au ramas multe inca de spus...dar,hai! ca vor mai fi ocazii si promit ca atunci sa -mi  desavarsesc exercitiul de sinceritate,la care va invit cu tot dragul pe toti cei care considerati ca sunteti in stare acum de acest lucru..
Mi-ar place sa stiu ce spune Lillee,Ana-Maria,doctorul Vasvari,Shari,Monica Olteanu...dar nu e o obligatie...doar daca le face placere...nu ma supar daca nu vor urma indemnul.

18 comentarii:

  1. Intr-adevar, 10 principii de viata parca sunt putine la cat de frumoasa, dar dureroasa e uneori viata. Dar tu ai reusit sa concentrezi toata esenta vietii in ele si sa-ti vedem sufletul tau mimunat.
    Multumesc ca ai luat provocarea!

    PS Imi pare nespus de rau pentru moartea cumnatului. Dumnezeul sa il ierte si sa il odihnesca!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Alina...multumesc pentru felul in care ma vezi tu..culmea e ca si eu te vad la fel...:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am selectat acest pasaj pentru că exact asta aş fi spus şi eu...

    "N-am urat pe nimeni,desi natura umana are astfel de fatzete,am considerat ca ma incarc pe mine cu sentimente negative si n-am facut-o,cu toate ca am avut parte si eu de oameni care mi-au facut rau cu sau fara voia lor...am iertat,am uitat si m-am simtit bine.Am incercat sa-mi echilibrez gandurile ,am stiut si stiu ca totul se plateste pe pamant nu pe lumea cealalta,acolo megem doar cu osanda..ma comport asa in continuare..."

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu placere Tasha. Cu mare placere voi prelua si eu provocarea.
    Am citit "poruncile" tale. Am multe de invatat si mai ales de la tine. Ma bucur ca te-am intalnit...parca ma faci sa nu mai fiu atat de...apretata, rigida si fixa. Multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
  5. E dureros prin ce treci tu acum!iti sint alaturi!Dumnezeu sa-l aibe in paza Lui!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ana-Maria , adica eu?!:))
    No ,multam' de leapsa...o sa o fac , promit...ca e lunga si tre' sa te gandesti la greu...:))Frumos decalogul tau...ganduri umane si minunate de urmat...:)Sa ai o dupa amiaza minunata!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cristian,ma bucur ca esti asa,stii ceva?asa te-am si perceput!chiar daca nu-mi spuneai asta,se vede pe chipul tau bland asta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Lillee,m-ai facut azi sa zambesc,jur! imi place asa mult cum ai spus"apretata,rigida,fixa"dar mai ales primul adjectiv mi-a placut extrem de mult,nu mi se pare ca esti rigida,imi place extrem de mult sa-ti citesc povestioarele,ele imi arata o Lillee plina de viata nicidecum fixa...

    RăspundețiȘtergere
  9. Ana-Maria...abia astept! stii ca te citesc cu sufletul la gura...ah! ultimul post l-am citit si cand am ajuns la capat am zis,daca-l faceai de un kilometru nu ma stauram sa-l parcurg,ai calitati de povestitor, antrenezi cititorul,captezi atentia lui cu mici faze picante,iar pozele au fost grozave!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mariana,asa este,mai ales ca e acolo inca zece zile ca asa sunt legile Spaniei,trebuie tinut la morga...n-avem ce face...:(

    RăspundețiȘtergere
  11. Condoleante!
    Sa te intareasca Dumnezeu!

    "Nu-mi ramane decat sa-l mint frumos", spunea azi o colega al carei sot e foarte bolnav.
    Aceste cuvinte din postarea ta mi-au amintit de chipul impietrit de durere al colegei. Multa suferinta peste tot!

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc Marada,
    L-am mintit si eu pe sotul meu,la Spitalul de oncologie,in Cluj,dar asta am facut spre a-l determina sa lupte cu boala,am sperat pana in ultimul moment ca va fi o minune ...dar...n- a fost! S-a dus....:(

    RăspundețiȘtergere
  13. Am sintetizat pe scurt imaginea care te caracterizeaza:credinta,iubire,sinceritata,gandire pozitiva,veselie,respect, munca,recunostinta,echilibru.
    Ce frumos!

    RăspundețiȘtergere
  14. Angi,asa sunt!nu gazduiesc stari negative pe lunga durata ca nu-mi fac bine,ma debarasez rapid de ele!nu-i simplu,uneori lupt din greu cu mine...dar,merita!

    RăspundețiȘtergere
  15. multumesc draga mea mult de tot

    condoleante

    si vreau sa ti spun ca eu am mai primit sarcina asta si o gasesti la articolul 10 de la Mine...pe blogul meu.

    superb articolul. esti frumoasa la suflet:)

    RăspundețiȘtergere
  16. Hehehehe...multumesc frumos!No,m-am achitat de trebsoara...amu' mai am una , via Mariana!:))

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc Monica...
    nu-i niciun bai,am mai spus asta...:)

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc draga Ana-Maria ca ai acceptat provocarea...via Mariana o sa fie si drumul meu....

    RăspundețiȘtergere