Blog premiat

vineri, 30 octombrie 2015

Dupa noi potopul!!!

 

   Vorbeam zilele trecute cu prietena mea Camelia Andrei despre fatarnicia lumii, despre cat de rai, de invidiosi si tradatori sunt unii...in goana dupa bani uita de tot, de etica, de principii, stiu doar un lucru sa se foloseasca de tine, se gandesc doar la finalitate, adica sa le fie lor cu folos....ma intreb insa un lucru cum este sufletul acelor persoane care te-au jucat pe la spate?suflet cu masca ...suflet de tradator!!?
     Machiavelli in cartea sa "Princepele" spunea "trebuie sa avem in vedere rezultatul final" carevasazica s-o luam asa cum au interpretat in gandirea lor altii adica scopul scuza mijloacele....?
ne focalizam energia spre finalul asteptat, doar ca unii uita un lucru, fiecare fapta are si rasplata...si e bine sa nu uitam ca proportia rasplatii e pe masura!poate ar trebui purtata o discutie mai lunga  intre creier si sufletul nostru....poate atunci am alege calea buna!
     Drumul este foarte important, nu poti calca in picioare pe toti care se interpun intre tine si idealul tau, nu poti sa calomniezi o persoana  ca sa urci tu in faima, nu poti sa tradezi un prieten doar pentru a atinge fericirea ...unde sunt reperele morale dupa care ar trebui sa ne ghidam?...mda! intrebari retorice, intrebari la care ar trebui poate sa ne gandim spre a nu ajunge in final s-o parafrazam pe celebra doamna de Pompadour care l-a consolat pe Ludovic al XV-lea, in urma unei infrangeri spunand  - Dupa noi potopul!
   

sâmbătă, 24 octombrie 2015

Esti prost sau doar te faci?

    Mare-i gradina Ta Doamne si multi sar gardul...cam asta e gandul meu la acest ceas matinal...dar sunt totusi optimista - nu esti prostul nimanui, cineva te va adopta si pe tine!!!
    Si pentru ca acum ascult muzica ti se potriveste la fix un text din piesa baietilor de la Cassa Loco:

Nu Esti Tu Un Pic Cam Prost? 

Cand ma uit un pic la tine si vad ce dume-mi dai
Ma gandesc instantaneu cam ce creier poti sa ai
Fata ta de micky-mouse nu imi zice chiar nimic
Te-as intreba ceva nu esti tu prost un pic?
Ok, am priceput ai multi bani si ai masina
nu scrie in manual sa nu faci susu in piscina?
Pai, mai, baiatule, nu claxona la semafor 
Sau te grabesti cumva sa-ti iei haine din obor?

Refren

Nu esti tu un pic cam prost?
Un pic cam prost? Un pic cam prost?
Nu foarte mult?

Imi primul rand tre' sa'ntelegi ca tu ai o problema
Hey monkey articuleaza asta e prima tema
In al doilea rand suntem fani cand tu pleci acasa
Nimeni nu vrea sa-ti vada toate cheile pe masa

sâmbătă, 17 octombrie 2015

Friends with benefits

 
       Prietenie cu folos, cu alte cuvinte, dar sa nu ni se para ciudat acest lucru pentru ca daca e sa fim cinstiti cam toate cele trainice eu asa le vad, cu folos, a nu se intelege insa gresit, dar un fel de win-win tot trebuie sa existe, oricat de mult ne-am lua dupa paradigme, un lucru este cert o prietenie trebuie sa te faca sa te simti bine, sinceritatea are si ea rostul ei, dar nu ca sa taie in carne vie...mai vrei sa auzi si lucruri frumoase de la prieteni, nu doar critici...asta nu inseamna ca eu sunt genu' ala care  vreau neaparat sa plang pe umarul cuiva...nu!!!stiu sa plang si pe umarul meu ... de multe ori realizez ca eu singura pot sa-mi alin cel mai bine sufletelul!
    Cand spui prietenie cred ca trebuie sa existe reciprocitate, din pacate unii scot cu usurinta acest cuvant din dictionarul lor, fiecare avem viata noastra, fiecare are grijile lui, prietenii se ajuta intre ei. dar nu poti face acest lucru de fiecare data, abia atunci cand ii refuzi realizezi ca pentru ei e mai importanta propria persoana decat prietenia voastra, mi s-a intamplat si mie acest lucru, am realizat si eu ca am avut prieteni doar pentru beneficii, nu m-am suparat insa, pentru ca poate a existat o competietie intre noi si eu am descoperit-o doar la final, insa competitia mi-a fost de folos si una peste alta m-a ajutat sa evaluez mai bine relatiile de prietenie care au urmat dupa....
     Carente emotionale  am avut si eu....nu mi-a scazut insa stima de sine niciodata, orice ar crede cineva despre mine, eu si numai eu ma cunosc cel mai bine si stiu de ce sunt in stare, mi-am gasit mereu echilibrul si starea de bine pentru ca in prietenii nu poti merge mai departe daca nu treci si peste greseli, e munca grea frate sa poti sa te prefaci ca-ti pasa de cineva si sa nu te pierzi la un moment dat...nu te poti" produce" la nesfarsit!
      Dan Puric spune asa:
     "Ce este in fond prietenia, daca nu acel minunat privilegiu al sufletului in care adevarul se poate odihni? si acum intrebarea mea: cat sunteti de privilegiati sufleteste ?

miercuri, 14 octombrie 2015

Cand ai sarit in sus de bucurie ultima oara?

 
   Alegem sa traim chinuiti de temeri cand e atat de simplu sa avem o gandire pozitiva spre a atrage binele spre noi...tot ce trebuie sa facem e sa fim deschisi spre Univers si spre Dumnezeu, nu avem suficienta incredere in noi? oare ce ne lipseste?
     Am inteles de multa vreme ca fericirea  mea depinde de gandirea mea, ma iubesc asa cum sunt...imi indrept ochii spre lucrurile pozitive  din viata mea ( asta insa nu inseamna ca nu mi se intampla si lucruri mai putin bune...!! departe gandul...insa am invatat sa le gestionez si pe acelea...).
    Incerc pe cat se poate sa fac uz de toate abilitatile mele si realizez ca har Lui am suficiente!...hai ca asta poate va suna ca o lauda...dar, daca eu nu as avea o impresie buna despre mine nici nu cred ca as putea pune in aplicare "talentele"de care amintesc...intimpin si greutati, mi se pare absolut normal sa fie asa...asadar nu ma supar daca ceva nu-mi iese din prima...sunt perseverenta!
    Confortul si calmul meu a ajuns sa fie invidiat de prietenii mei asta inseamna ca pot sa dau si un sfat celor care se uita cu coada ochiului la mine( desi nu-mi place sa ma erijez in sfatuitorul nimanui ...decat doar atunci cand mi se cere....):
     Alungati temerile, zambiti, aveti incredere in voi...va veti simti in siguranta si nu uitati sa fiti recunoscatori pentru tot ce viata va ofera in fiecare zi!!
  
    
   
     

vineri, 9 octombrie 2015

Tinerete fara batrinete ...la NeoKlinik Moneasa

     

       Daca prima data cand am venit aici am avut sentimentul ca am ajuns la capatul lumii, pentru ca vedeam doar dealurile cu podoaba lor multicolora ( era toamna si peisajul era magnific....padurea chiar se imbracase cu straie  de un colorit anume, adevarata broderie!!! ) acum cand vin deja pentru a treia oara, spun deschis si pe bune aici e inceputul lumii in sensul ca vii cu o varsta si pleci cu alta....
       Ozonoterapie este o metoda nemedicamentoasa, un tratament novator cu amestec de oxigen-ozon, trebuie sa intelegem un  lucru - organismul nostru este foarte inteligent - cheama oxigenul exact acolo unde trebuie, previne stoparea imbatrinirii tenului si creste performanta fizica si intelectuala...si apoi hai sa fim buni cu noi, o revitalizare a organismului cred ca se impune pentru fiecare dintre noi! acest mixt de oxigen si ozon  face minuni, nu are efecte adverse ba mai mult decat atat efectul benefic este  imediat....actioneaza atat la exterior cat si la interior...este un fel de tinerete fara batrinete,.... recomandat tuturor varstelor! .
         Va dau pentru intarirea spuselor mele o imagine sau chiar doua - trei ( cu permisiunea prietenei mele Camelia Andrei...!) care ilustreaza din plin  spusele mele. Cabinetul medical este suprasolicitat dar exista un om de mare valoare aici e vorba de Dorina Coman cea care parca iti pune cu manuta ei fermecata sanatatea in trup, e mana cereasca pentru acest hotel. Toata consideratia mea pentru astfel de persoane care dau dovada de un mare profesionalism!
Camelia in timpul unei perfuzii cu ozon  dar si alaturi de aceasta doamna minunata  oferind drept multumire zambetul si imbratisarea binemeritata.....
            Ar fi multe de spus legat de Neoklinik Moneasa , nu vreau sa plictisesc cu amanunte, dar vreau sa fac o invitatie celor care vor sa fuga de batrinete, sa uite ca ii doare si ici si colo...sa-si rasfete trupul si sufletul cu binefacerile acestei zone mirifice, cu oamenii ei minunati si cu  tot ce vine la pachet odata ce ai ajuns aici....daca as adauga inca o data multumiri  pentru profesionalismul personalului de aici incepand de la tratament si pana la bucatarie poate nu ar fi suficient de mult si nici convingator  si nu indeajuns pentru cei care iti ofera aici confort sufletesc si  poate difuz pentru cei care citesc articolul tocmai de aceea invitatia este modalitatea cea mai concludenta, asadar  indrazniti nu stati pe ganduri!!!!dupa poate veti spune si voi ca si mine - am fost aici si imi este bine!!!

joi, 1 octombrie 2015

Parfum de ploaie


    Am incercat azi sa ma bucur de ploaia de afara, sa ma gandesc la lucrurile frumoase din viata mea, sa ma gandesc ca in ultimul timp  in sufletul meu ploua cu iubire si e atat de bine, imi spala sufletul si ma simt ca noua, vara a ramas in urma, e amintire deja,  roata vietii se invarteste vertiginos, uneori abia tin ritmul, mai ales ca am ales in ultimul timp sa calatoresc foarte mult!
    Ploaia e binecuvantare, lasa aerul curat, natura proaspata si oamenii mai linistiti sau poate asa mi se pare mie, cert este un lucru, in toamna asta vreau sa ingramadesc toate tristetile mele de pana acum, sa le inchid ermetic....vreau emotii de alta natura, vreau sa las sufletul sa fie inundat de bucurie, ea sa fie indulcitor pentru zilele lungi de iarna care curand vor bate la usa.
    Ploaia sunt sigura ca o sa-mi topeasca toate dorurile, o sa fac loc in inima mea lucrurilor frumoase care  sunt nerabdatoare sa se implineasca!