Blog premiat

vineri, 27 februarie 2015

Dor de tine...

     

     Am momente cand simt ca mor de dorul tau...dar ma lupt cat pot cu amintirile si incerc pe cat imi sta in putere sa-mi fac lucrurile mai usoare dar mereu va ramane un gol in suflet, nimeni si nimic nu o sa-l poate acoperi candva...
       Vreau sa vina primavara cat mai repede...cu capriciile ei, sa-mi dau un refrech..  sa-mi consum energia sub soare,  sa ma cert cu vantul  ca-mi  zburleste parul, sa ma impac apoi cu parfumul florilor, sa-mi  bucur  sufletul cu ciripit de pasarele (deh!! nu ca n-as avea eu suficiente in capsor!! ),sa ma las magaiata de soare...sa ma tina ocupata si cu  gandurile pline, ce mai conteaza daca o sa fiu mai grea cu 2-3 kilograme de ganduri, le astern pe blog si scap usor!
       Mi-e super dor de tine...hai ca nu mai vreau sa-mi muncesc creierasul degeaba ca oricum nu-mi ajuta la nimic...nici in primavara asta n-o sa pot sa fredonez melodia lui Dan Bitman - Primavara incepe cu tine..si viata trece, dar  acum eu nu ma mai grabesc... oricum  mai devreme sau mai tarziu voi ajunge acolo la tine...nu-ti face griji! ma descurc...mai devreme sau mai tarziu o sa-mi fie si mie bine...
   

marți, 24 februarie 2015

Dragobete cel iubaret.. a sosit!!!

   

     Raspandeste-ti dragostea si creativitatea azi mai mult decat oricand, dar sa nu uiti ca poti sa-ti surprinzi iubita/ iubitul cu un simplu gest, un mesaj funny sau un dar muzical pe radio, totul e sa fie pornit din suflet, toate aceste lucruri simple dar cu incarcatura  sentimentala ne pot face mai fericiti..dar apropos, tu cum ti-ai surprins partenerul/a ..la ce te-ai gandit?

duminică, 22 februarie 2015

De ce oamenii nu mai zambesc?

   
   M-a uns al suflet azi mesajul unui fost coleg de radio, ma bucur sa vad oameni lispiti de invidii, oameni care pot spune si lucruri frumoase despre colegii cu care au lucrat, n-are rost sa redau mesajul pe blog ca oricum  el ma privea direct si personal pe mine dar a fost legat de structura mea ca si moderator, de felul amuzant in care eu interactionez cu ascultatorii mei si sincer n-am simtit ca suna a periaj ci pur si simplu ca asa sunt lucrurile in realitate, in fata microfonului uit de toate si vorba Danei Ilie, colega mea de radio  care tocmai spunea azi in emisia ei asa :" În viață câștigi, pierzi, suferi, dar cel mai important este că înveți. Restul e abur, fum...." nu conteaza cine m-a facut sa sufar ci  doar cei care m-au facut sa zambesc din nou! Azi am zambit!...am avut motive!De altfel eu prefer sa vad mereu partea plina a paharului, vad insa multa lume trista si ma intreb oare au uitat oamenii sa  zambeasca? se promoveaza mai mult seriozitatea? sau poate greutatea de pe umerii unora atarna prea greu?...greu de spus! oricum eu zic ca merita sa zambim cerului, pamantului  pe care il calcam, partenerului/ ei, familiei..celor dragi...eu una am cui sa  zambesc si ma simt o norocoasa!..consider ca toti avem nevoie de socializare oricat de introvertiti am fi...provocarile vietii ne aleg pe noi pentru a demonstra celor din jur ca suntem capabili sa le facem fata cu brio si sa dam posibilitatea pasarii Phoenix sa renasca din propria cenusa invatand sa zambim din nou!
    Va doresc  o saptamana cu multe motive de zambete!
    

vineri, 20 februarie 2015

Ce inseamna un om implinit?

 
   Daca e sa ne luam dupa definitia din dictionare implinirea inseamna satisfacerea unei nevoi..dar nevoile astea  bata-le vina sunt de moment si trecatoare cu alte cuvinte nu ajungem la o adevarata implinire niciodata!
   Am citit in urma cu ceva timp "Secretele oamenilor impliniti.De ce unii reusesc, in timp ce altii esueaza" - Philip Baker si tot nu m-am dumirit, pentru ca e greu sa ajungi la o existenta exceptionala... ai nevoie de multa tenacitate, perseverenta, pasiune, optmism si lista ar putea continua..si ma intreb cine detine asa un potential urias? ...foarte putini  as zice eu..tine foarte mult de deciziile pe care le luam, problema este ca nu reusim sa luam de fiecare data cea mai potrivita decizie...poate e nevoie de mult curaj, poate nici eu nu am fost suficient de indrazneata in viata si am pierdut! poate n-am adoptat cea mai buna atitudine ...poate nu  am avut alaturi de mine  oamenii  potriviti..."poate" - poate...asta va enerveaza deja si ma opresc aici...dar poate voi ma contraziceti si ma ajutati sa dezvoltam subiectul!Astept parerile voastre, ele vor fi citite intr-o proxima emisiune la Radio Tasha .

miercuri, 18 februarie 2015

Cat costa o vorba buna?

       


       Am uitat deja ce inseamna noi...sau ma rog doi...e plina lumea de masti umblatoare si teama mi-e ca sufletul meu n-ar mai putea adaposti un posibil ofertant, au fost persoane care au poposit o vreme dar nu stiu daca au inteles sufletul meu, poate doar  au reusit sa-l atinga, si-au lasat partial amprenta si apoi au ucis sentimentele fara mila...am purtat apoi  un razboi cu mine insami, uneori am castigat alteori am intins steagul alb in semn de pace si am devenit prada de razboi!
      Deh! sunt si eu o biata fiinta cu temeri, cu indoieli, cu zambete si cu zile insorite( cum e cea de azi, cica e cea  mai ridicata temperatura din tara - 6 grade la Satu Mare), ma bucur de viata pana ma doare si ma doare uneori al naibii de tare! de ce spun asta? pentru ca imi ies in cale oameni complexati cu suflete intinate de pacate care nu cauta decat confirmari, incearca sa-si creioneze un portret  anume, dar ei nu sunt nici macar un sfert din ceea ce  incearca sa para, cersesc iubire in loc sa ofere, traiesc dar nu sunt vii...se tarasc! pur si simplu!
     Dar, se spune asa : -  cu cat traim mai multe experiente cu atat suntem mai bogati...ce sa mai zic? heheheh!!!eu sunt milionara deja, poate chiar miliardara... astept "cersetorii" la poarta  sufletului meu!
     Si acum hai sa va intreb ceva cat costa o vorba buna? ce pret are un gest de bunatate?in viata totul sa plateste si eu zic asa -  experienta traita este nepretuita!!!

marți, 17 februarie 2015

Ganduri colorate

   
   
    Am inceput ziua cu o stare de bine, de plinatate si de seninatate, mi-a dorit demult asa o zi! am avut si eu ganduri care s-au plimbat degeaba de ici colo, fara rost! dar...acum si-au gasit rostul, le trimit doar celor care le merita!
     Culmea stii care e? .... drumul meu e mereu in constructie! cum cred ca e ok..cum apare ceva care fura  din frumusetea drumului,  din dimensiunaea lui, dar, lucrurile mari nu se fac din impuls ci dintr-o serie de lucruri puse cap la cap, chiar daca sunt decorate cu emotii ranite ale unor iubiri risipite.
     Ma simt libera si independenta si asta mi se pare cel mai bun lucru!asa pot oferi margaritarele din sufletul meu celor care au nevoie si celor care stiu sa pretuiasca valoarea lor!
     Viata noastra e un dans continuu...crestem in intelegere si acceptare, atinge si tu dansul si lasa-te atins!

sâmbătă, 14 februarie 2015

Happy Valentine's Day!!!

   


    Va doresc o  zi  "condamnata" la cele mai  magulitoare indragosteli , cu cele mai frumoase declaratii...cu flori,(trandafiri rosii daca se poate...!!!) cu inimioare de  ciocolata,  sau de catifea rosie, cu imbratisari si sarutari...   
      Sa spunem la multi ani iubirii din noi si asteptarii din noi in aceasta zi de zaiafet catifelat ce mai conteaza daca e de import sau nu?(asta pentru ca eu ii admir intr-un mod" feroce"   pe toti cei care azi, si nu numai....!!! ) pot sa se bucure cu adevarat de iubire, la urma urmei e o sarbatoare a iubirii si chiar  daca nu am avea cu cine sau ce sarbatori, sa ne bucuram in sufletele noastre pentru cei care au de ce si o fac!
       Imbratisari pufoase si calde si iubire la infinit .... iubire si rasfat!
    

joi, 12 februarie 2015

Dor de primavara..


  Azi mai mult ca niciodata m-a cuprins un dor de primavara...de miros de violete, de ghiocei trufasi care razbesc prin zapada, de verdele ierbii  din gazonul casei mele, de  tril  de pasarele, mi-e dor de albastrul cerului senin, de razele calde ale soarelui care iti mangaie fatza...mi-e dor, mi-e dor!
   Mi-e dor si de albul roz al florilor de cires si visin, mi-e dor de tine primavara cu tot ce insemni tu pentru noi - viata pur si simplu! tocmai de aceea mi-am "periat "azi gandurile, mi-am primenit sufletul, am maturat durerile si neimplinirile si mi-am lasat simturile libere, libere sa se indragosteasca din nou!
   Nu vreau sa ma mai doara departarea, nu vreau sa ma mai doara dorul de tine! vreau sa ma bucur, sa zambesc si sa fiu fericita!
    Ma gandesc acum la versurile Magdei Isanos(poeta a trait putine primaveri, a murit la  28 de ani..dar a simtit intens...) :
      "Astept primavara
        In fiecare zi,
        As vrea sa pot auzi
        Cum naste ziua si cum scade seara".
   

marți, 10 februarie 2015

Autopsie


    Mi-am taiat sufletul  si mintea in bucati si am realizat ca am o mie de defecte, dar am  spre  binele meu si norocul de a nu fi orgolioasa, cedez foarte usor si nu pastrez resentimente! Daca  m-a suparat cineva incerc sa vad partea frumoasa a lucrurilor care m-au apropiat de acea persoana, pot sa vina uraganele de pe lume ca nu ma doboara, stiu ca ele vin si pleaca "constructia" mea e mult prea puternica sa ma miste din temelie!
    Ei, dar acum sa nu vi se urce la cap ca eu pot tolera orice...nici chiar asa! unii au invatat sa ma impace atunci cand  m-au ranit, au venit spasiti la usa mea si mi-au spus ca de fapt au avut un moment  de ratacire, ca de fapt nu eu am fost motivul in sine, doar ca" secunda" a fost de vina, bat-o vina ca a aprins beculetul maniei si pac! si-a varsat amarul pe mine...mda...problema e cu replay-ul, oameni suntem cu totii...dar treaca de la mine! poate am in mine frica sa nu dezamagesc prietenii, si tac, tac..tac...pana cand?pastrez raspunsul pentru mine...apropos de asta, a fost chiar o propunere venita din partea unei ascultatoare pentru emisiunea de maine...cum reactionam atunci cand suntem dezamagiti? hmmmm!! ma risc si spun ca potrivit celor o mie defecte pe care le-am recunoscut, mi-e frica de reactia mea, ca atare nu ma puneti rogu-va la incercare!....s-ar putea sa-mi cada si mie "sigurantele " cand mi se amplifica emotiile, pfai!!! devin vulnerabila si  posibil sa rabufnesc!
   Dar sa ninga peste fiecare promisiune si peste fiecare  juramant fals pe care l-au facut cei care m-au dezamagit, albul acopera tot, cum -necum la acea vreme au fost un strop de bine pentru mine...iar acum au devenit amintiri - istorie!(prea multa incarcatura afectiva dauneaza...nu-i asa? ) 

    Va pup si va imbratisez, pe maine dragilor!

luni, 9 februarie 2015

O viata avem

   

 Viata e scurta si imprevizibila nu stim cand se termina firul vietii si in pofida acestui lucru, noi oamenii ne risipim, iubind si acordand  credit sentimental celor care ne supara, care nu ne raspund sentimentelor, dar noi ne luptam! nu abandonam...facem pur si simplu pe eroii cu cine nu trebuie...
    Cand ma gandesc ca unii pleaca in puterea varstei dincolo si duc cu ei vise neimplinite...cu toate ca iubesc viata... dar destinul ii doboara, imi propun de azi sa nu mai las niciun lucru neinsemnat sa ma macine, o sa ma bucur din plin de tot ce viata imi ofera, de iubirea celor din jurul meu si nu voi  pierde niciun prilej sa le spun cat de mult ii iubesc!...si apoi nimeni nu este atat de important sa faca sa-mi dispara zambetul!
     Avem o singura viata si ea trebuie traita intens, minut cu minut si daca nu ai cui spune"te iubesc" spune  - TE IUBESC VIATA! si nu lasa ca viata sa treaca pe langa tine!
     Viata e frumoasa, trebuie doar traita, asa cum o simtim fiecare din noi si mai ales asumandu-ne tot si nu uitati ce a spus Seneca  nu conteaza cat de mult a tinut viata ci cat de frumos s-a desfasurat!
      Nu lasati nebuniei din jurul vostru sa va fure viata, bucurati-va  de ea!!! tineti strans de  fiecare za din lantul vietii! O saptamana incarcata cu mult frumos va doresc!


miercuri, 4 februarie 2015

Actiunea si reactiunea

 

 Stati linistiti nu ma bag in legile fizicii  si nici nu vreau sa fac prea multa filosofie, doar ca pornind de la  Legea lui Newton fac niste paralele in viata de zi cu zi de aici si titlul articolului...dar fiind una din legile importante ar trebui  totusi sa tinem cont de ea in drumul nostru prin viata.
   Personal am incetat sa ma lupt cu "morile de vant", n-o sa le fac fata niciodata si cu cat m-as indarji mai mult cu atat reactiunea ar depune un mai mare efort sa  imi tina piept, cad la pace cu cel care creeaza actiunea tocmai spre a nu ma incarca negativ, elimin astfel sentimentele generate de tensiunea conflictului si ma feresc de acele  posibile vibratii malefice care se rasfrang asupra mea...
   Ceea ce nu stiu insa cei care incearca sa faca rau altora este ca in acel moment se produc in organismul lor substante toxice care pot genera chiar infarct cu alte cuvinte nu intamplator se spune - nu face rau cuiva ca-ti faci rau tie!
    Gandirea mea este una pozitiva, nu am nemultumiri vis-a-vis de oamenii cu care intru in contact, feed-backurile prefer sa le pastrez in mintea mea si sa las oamenii sa se desfasoare asa cum cred ei ca e bine pentru ei, doar ca le doresc tuturor celor cu care intru in contact ce-mi doresc si mie - pace!...pace si liniste sufleteasca...si poate unii sunt telepatici si ajung sa gandeasca la fel ca mine! azi chiar am avut un astfel de sentiment...
    Poate unii ma veti contrazice (abia astept!....) ar fi placerea mea sa vedeti cum functioneaza si reactiunea in cazul meu...ar  fi plictisitor  sa ajungem la un consens total, mai ales ca  trebuie sa recunosc ca tine de zodia mea...taurul se ataseaza foarte tare de idei, lucru care duce inevitabil la fixatii..iar azi am o fixatie! sa incerc cu putin noroc sa-mi schimb viata radical! cum? veti afla in curand!

luni, 2 februarie 2015

Alegerile vietii

 

    Se spune ca alegerile ne hotarasc viata, unele ne influenteaza in cateva ore, altele toata viata...in cazul in care alegerile au avut un efect negativ,.... dar, daca stau sa ma gandesc mai bine chiar si acele alegeri au rostul lor, ne ajuta sa apreciem binele atunci cand alegerea facuta e corecta.
    Dualitate exista in toate, asa cum exista  durere exista si opusul ei placere...nu toate drumurile alese de mine au dus spre implinirile visurilor mele, acum stau in expectativa si chiar sunt nehotarita, nu mai stiu pe ce drum sa merg, nu mai vreau rezultate negative in urma alegerii facute de mine, vreau sa fiu sigura ca am ales  din multitudinea de posibilitati pe cea mai buna!
    Viata, spunea cineva e un tren lung  si ne trezim in el mergand fara sa stim  unde si cand am urcat, fericirea e o halta iar statiile durerile pe care le traim...Uneori ma simt neinteleasa si tot ce se intampla in jurul meu simt ca ma copleseste, chiar daca sunt o fire pozitiva si vad viata frumoasa si in culori vii, am momente cand o sumedenie de lucruri ma ranesc foarte tare...
    Starea de anxietate de azi cred ca e suma tuturor  alegerilor proaste pe care le-am facut in ultimul timp... asta poate pentru ca sunt prea grijulie cu altii  si prea compulsiva, dar se pare ca este o tulburare in trend...neah!!pentru ca aflu ca de fapt tot raul este spre bine din cele spuse de specialisti cum ca oamenii de succes detin"urma" de obsesie care " munceste" in folosul lor... daca e asa ori ba, ramane de vazut ..incerc sa citesc o carte si sa uit de toate..dar nu inainte de a va dori o saptamana cu mult spor in toate!