Blog premiat

joi, 14 noiembrie 2013

Seara fara inspiratie

   
      Daca as fi scris acest articol aseara, mi-ar fi iesit ca lumea, asta pentru ca ai momente cand cuvintele se leaga perfect intre ele, pur si simplu se lasa "jucate" dupa voia ta...azi insa imi vine cam greu, dar ma risc pentru ca scrisul este eliberarea mea, ma simt ca un copil proaspat imbaiat dupa cateva ganduri puse pe tastatura!
     Ma uitasem in urma cu ceva timp la - Romanii au talent  - am retinut  replica castigatorului, care m-a pus pe ganduri atunci si mi-a revenit in minte aseara in timpul emisiunii mele la radio, replica suna asa"Putem noi ca oameni sa influentam gandurile cuiva?"
      Mda, ar trebui sa fii un foarte bun manipulator sa reusesti acest lucru, sau ma rog, sa existe acea telepatie...cand poate printr-o iubire pur spirituala ai reusi, mi s-a intamplat si mie in urma cu ceva timp si am spus acelei persoane...nu se poate!!! ai umblat in mintea mea!
    Sigur, nu e nevoie de  documentatie, fiecare dintre noi a invatat pe propria-i  piele ca exista  cazuri cand anumite persoane reusesc sa te faca sa ai alta parere despre ea si implicit despre tine!... sa iti"spele" mintea cu alte cuvinte, ba mai mult daca stie sa-ti vorbesca te face sa-i oferi  tot ce-si doreste, cu alte cuvinte, te manipuleaza!..ba mai mult te poate duce la sinucidare daca esti slab in acel moment din cauza cuvintelor care ti le spune....sunt atatea cazuri mediatizate!
      Manipulatorii sunt dibaci, aparent iti lasa impresia ca iti vor binele, dar de fapt, e un joc subtil prin care iti consumi nervi si energie...incearca sa-ti lase impresia ca tu nu stii sa discerni binele si ca  gresesti daca nu-i urmezi sfatul ca doar el stie tot timpul CE-I BINE PENTRU  TINE, daca nu i-a reusit jocul  si ai dat cumva chix, nu uita sa-ti spuna "ce ti-am spus eu? ai ajuns la vorbele mele?"..PRINCIPALA LUI ARMA ESTE VINOVATIA, te face sa te simti vinovat, iti trezeste sentimentul ca ai gresit, ca ai facut ceva rau, ca ai ranit, ajungi asa te simti  vinovat si pentru nereusitele lui, pentru dorintele lui neimplinite!
      As incheia spunand sa faceti un pas inapoi daca intalniti astfel de persoane care va doresc binele ca nu ai de unde stii ce pericol te paste!....( graieste gura  patitei cand va indem la acest lucru ;)  ) si nu uitati cum se spune "Toti iti vor binele, asa ca nu ii lasa sa ti-l ia !" ;)

9 comentarii:

  1. Cu toţii avem momente când nu ne simţim atât de bine în propria piele şi atunci preferăm să discutăm aceste lucruri cu o persoană. Totuşi, dacă ea numai asta face de fiecare dată când sunteţi împreună, pur şi simplu te drenează de energie. O prietenie înseamnă mai mult decât să îi dai sfaturi mereu şi să încerci să îi spui de fiecare dată că lucrurile nu sunt atât de rele pe cât le vede ea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce am abordat acest subiect? sa nu mai putem fi asa de usor manipulati...Manipularea functioneaza doar pe minti slabe, needucate, lipsite de gandire analitica, rationala.

      Ștergere
  2. Corect... victimei îi este greu să accepte ideea că unii oameni sunt șireți, necinstiți și nemiloși

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu oricine poate manipula chiar daca detine o functie trebuie sa ai si un pic de talent....SARM, SEDUCTIE....

      Ștergere
  3. Sigur... ai dreptate....Manipulatorii folosesc șarmul superficial, lauda, magulirea sau sprijinul fățiș al altora pentru a le câștiga încrederea și loialitatea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Manipulatorii sunt printre noi!



    Simpatici,seducatori,la locul lor sau de-a dreptul tiranici,manipulatorii adopta anumite atitudini pentru a-si atinge scopul,flatandu-ne si incantandu-ne prin vorbele lor.....Cine sunt manipulatorii?Cum procedeaza ei ca sa ne tina in puterea lor?Sunt oare constienti de ceea ce fac?
    Manipulatorii sunt recunoscuti ca experti in a se ascunde sub diferite chipuri false,pe care le compun in functie de persoana,situatia sau scopul urmarit.Masca manipulatorului simpatic este cea mai raspandita.Acest tip de manipulator este cel mai periculos pentru ca isi joaca perfect si cu farmec rolul:vorbeste cu voce studiata,este fermecator,foarte amabil cu ceilalti,foloseste cuvinte dulci si este plin de veselie....
    carmenbenardion: Care ar fi trasaturile unei persoane manipulatoare?1. Isi schimba atitudinile si comportamentul in functie de persoane,situatii sau scopul urmarit.
    2. Evita sa isi asume responsabilitati sau le transmite altora.
    3. Invoca ratiuni logice,citate memorate,pentru a-si ascunde obiectivele sale egocentrice.
    4. Stie foarte bine sa pozeze in victima,pentru a fi compatimit(gaseste mereu o scuza in situatia in care greseste).Se foloseste chiar de "maimutareala comica" pentru a "adormi" eventualele banuieli ale celeilalte persoane.
    5.Ignora ceea ce i se cere sa faca(chiar daca pretinde ca tocmai se ocupa de problema respectiva).
    6. Se foloseste de principiile adoptate de ceilalti pentru a-si satisface necesitatile personale.
    7. Minte.
    8. Se foloseste de minciuna,deformeaza
    olgamorar:
    carmenbenardion: deformeaza si interpreteaza pentru a denatura adevarul.
    9. Este egocentric.
    10. Nu suporta sa fie criticat si neaga tot ce este evident pentru ceilalti.
    11. Ceea ce spune pare logic,contrar atitudinilor,actiunilor sau modului sau de viata,care se desfasoara total opus.
    12. Nu tine seama de drepturile,dorintele sau necesitatile celorlalti.
    13. Flateaza in mod repetat,stie sa dea impresia ca il preocupa problemele celorlalti.
    14. Actiunile sale sunt deosebit de eficace in atingerea obiectivelor personale,dar in defavoarea celorlalti.......DAR EU STIU CA TU ESTI O FEMEIE INTELIGENTA CARE STIE SA FACA COMPROMISURI DAR NICIODATA SA SE LASA MANIPULATA CHIAR DACA ''UNII,,CRED CONTRARIUL ...CHIAR ESTE FOARTE INTERESANT CE AI SCRIS TU AICI ..IMI PLACE ...CARMEN DE LA FRANCE NU DE BIZET....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aoleu!!! en garde atunci! :))))))))))))) sau pazea mai pe romaneste! !!! ;)

      Ștergere
  5. Acest articol al tau nu mi s-a parut scris intr-o "seara fara insipiratie",caci este foarte inspirat! Ceea ce vreau sa-ti spun este ca impotriva manipulatorilor,trebuie sa ne inarmam cu "cunoastere de sine",profunda,adevarata,caci daca stim bine cine suntem si ce este bine si rau pentru noi,nu ne mai lasam influientati de" manipularile" altora,oricat de" bine intentionate" ar incerca ei sa ne convinga ca sunt!

    RăspundețiȘtergere
  6. Manipulam cu toti ,ne place la nebunie! Sta in puterea noastra sa o facem si o facem al naibii de bine daca vedem ca "manipulatul" ne satisface orice capriciu,nevoie,se pune pe el /ea pe ultimul loc.Cunoasterea profunda si adevarata?! Nu exista la nivelul de cunoastere la care se afla umanitatea acum.Si eu visez la relatii tantrice,ideale,pline de alchimie androgine total lipsite trupescul cunoscut actual.In jocul asta ciudat al manipularii sufera cel care nu are puterea sa isi arate armele, dar mai ales cel care nu reuseste sa le intoarca catre adversar.Pace si lumina!

    RăspundețiȘtergere