Blog premiat

duminică, 13 octombrie 2013

Rau cu rau...dar mai rau fara rau!

          
      
   Ziua de ieri a fost ziua  adevarurilor scoase de la naftalina, cum s-ar spune, ziua cand  doi oameni si-au spus in fata ce gandesc unu' despre altu, fara pic de retinere pentru ca de multe ori in relatiile cu cei din jur, dar si in realatia cu cel drag exista si compromisuri  si poate si minciunele( le spun asa la cele mai putin vinovate), dar mai sunt si minciuni  colorate cu o doza de machiavelism, tocmai pentru ca nimeni nu este perfect, si evident... eu o strig in gura mare - nu sunt perfecta!! dar,  vorba cantecului lui Grace Jones - Nu sunt perfecta, dar, sunt perfecta pentru tine!!! ;)
         M-am intrebat insa de unde apare asa tam-nesam neiubirea asta? cum poti sa fi crud cu cel pe care pretinzi ca-l iubesti? si nu ma refer la cineva anume cand spun asta, ci doar imi pun  intrebari retorice, poate odata o sa gasesc si raspunsuri sau poate vor ramane  nedeslusite aceste stari de implicare....prin care trec acum si cine stie cat o sa ma tina?
        Visele si iluziile mele expectante se opun uneori cand vreau sa iau decizii fundamentale, parca vin sa ma certe ca nu stiu sa gestionez suficient de bine relatia cu cel in cauza, asta pentru ca nu stiu sa trantesc usi in nas si nu pot sa spun - fiecare pe drumul lui! Stiu insa si unde e marea mea greseala, gasesc pe loc punctele bune din acea relatie, ignor cele rele si uite asa, ma duc mai departe!Naiba stie, mi-o fi frica de despartiri, se pare ca cercetatorii  au numit-o intr-un fel aceasta stare -  "FOBU" (ca deh..cand am semne de genu' ma mai documentez si eu..sa nu mor proasta! ;)  ) deci   "FOBU - Fear of Breaking Up"adica teama de despartire.
        Va intreb acum  pe voi-  suferiti de aceasta teama de despartire?va fi un subiect de dezbatut la o proxima emisiune de-a mea la radio .
        O duminica frumoasa tuturor!


7 comentarii:

  1. Fiecare persoana este incercata de viata intr-un fel sau altul. Important este sa acceptam provocarile ce ne ies in cale si sa nu ne lasam dezamagiti de situatiile grele.

    RăspundețiȘtergere
  2. UNEORI APAR UNELE REGULI CE TREBUIE INCALCATE ...NU PENTRU CA DORIM ,CI PENTRU CA TREBUIE....ASADAR ....PENTRU A AVEA O INCREDERE TOTALA AR TREBUI PASTRATA MEREU O UNDA DE MISTER...GELU NEGREA ZICEA..EXISTA BATALII PE CARE E BINE SA LE OCOLESTI,NU DIN TEAMA CA LEI PUTEA PIERDE ,CI PENTRU CA AI DEVENI RIDICOL CASTIGANDULE...CEL MAI USOR LUCRU IN VIATA E SA TE LESI DE ACEL(RAU CU RAU ..) EU UNUL LAM INCERCAT DE 14 MII DE ORI INSA OMUL NU AJUNGE NICIODATA ATAT DE BATRAN INCAT SA NU MAI POATA FACE INCA O PROSTIE

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord aici la urma...niciodata nu esti destul de batrin sa nu mai faci o prostie!

      Ștergere
  3. ...orice sfat ai primi....tot in doi se rezolva problema....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar, iau in considerare si sfaturile prietenilor, le analizez...vad ce mi se potriveste si ce nu... multumesc frumos ca ai trecut!

      Ștergere
  4. Bine v-am ragasit !
    O vorba din popor spune: Rau cu rau, dar mai rau fara rau. Tema asta este exhaustiva, este tot atat da vasta ca si Viata. Dar consider ca cea mai buna abordare, cea mai inteleapta as spune, este o pozitie egala in fata binelui si a raului, adica sa masori binele si raul cu aceiasi unitate, cu detasare (atat cat e posibil), fara sa le critici (nici in bine, nici in rau). Toate lucrurile sunt asa cum sunt, nici bune, nici rele.
    Vorba lui Charlie Chaplin: Am multe probleme in viata, dar buzele mele nu stiu asta; ele zambesc intotdeauna.
    Sau vorba altcuiva, nu spun cine: Nu poti opri valurile (vietii – bune si rele), dar poti invata surfing !
    Cum ? Prin Cunoastere ! Cunoasterea inseamna iubire. In limba japoneza, exista un singur cuvant atat pentru verbul a cunoaste, cat si pentru verbul a iubi. Asa ca fiti atenti cand treceti prin Japonia, daca spui unei doamne ca vrei s-o cunosti, s-ar putea sa inteleaga altceva. Abraham Lincoln spunea: Mi-am invins toti dusmanii, facandu-i prieteni. Dar nu-ti poti face un prieten, fara sa-l cunosti. La fel este si in viata, cu binele si raul. Cunoaste viata, imprieteneste-te cu ea (iubeste-o!)… si uite asa.., Cele bune sa se-adune, cele rele sa sa spele !

    RăspundețiȘtergere
  5. Facem surfing la greu draga Dana...cand pe val cand loviti de val!!! mi-a placut comparatia, foarte tare! Multumesc mult ca ai lasat gandul tau pe blog! pupicei!

    RăspundețiȘtergere