Blog premiat

sâmbătă, 31 martie 2012

Radio Papucel...in vacanta!



 Pentru ca sunt asaltata de multi ascultatori ai Radioului Papucel, vreau sa anunt si pe blog ca deocamdata serverul casterfm este in probleme tehnice si ca nu stim exact cand vom reincepe sa emitem, scriu aceste randuri spre a se intelege ca este singurul motiv  care ne tine departe de ascultatori...Papucelul nu s-a rupt in doua, e prea bine  "cusut  "ca sa sa se destrame...asadar, rugam respectuos ascultatorii sa aiba rabdare!

joi, 29 martie 2012

O zi....si inca o zi...

miercuri, 28 martie 2012

Ce-ai face daca?

    Ma gandeam in aceasta dimineata, cat de greu poti sa depasesti  momentul in care cineva drag tie, incearca pur si simplu sa-ti spuna ca "ingheata"orice sentimente  vis-a-vis de tine...iti vine sa spui pur si simplu ca dreptul la fericire e un cliseu oribil...ca acest drept de fapt nu poti sa ti-l revendici oricat ai incerca uneori, pentru ca viata e nedreapta, ca fericirea asta e o stare curioasa la o adica,....unii sunt fericiti de unu' singur, altii, vad fericirea numai in doi...doar gandindu-ma la acest lucru, desi afara era un soare extraordinar, am simtit ca cerul e dintr-o data inchis, ca aerul e irespirabil...si m-a apucat o tuse seaca!..o stare confuza....
     E greu cand nu poti defini natura relatiei, nu stii exact la ce te poti astepta....stii doar ca tot ce se intampla te implineste, dar, ai o lupta continua in tine insati ,gandurile care te bantuie, sunt de fapt emotiile, emotiile fiecarei intalniri virtuale cu el, emotiile insa nu au raspuns...si nu stii exact incotro te indrepti, se lupta cu tine permanent, sunt doua tabere, una ataca cu dezamagire, cealalta cu liniste si limpezime , prima tabara se mentine pe baricade, dar nu pentru mult timp, pentru ca oboseste si pleaca... lasand  loc linistii, dar uneori linistea e apasatoare...ati simtit acest lucru candva? eu da!...mda! poate o sa spuneti ca sunt o tipa - atipica...si asa este...nu va contrazic!...atunci cand este prea multa liniste, imi aduc aminte de momentele sclipitoare din relatia mea si  le invoc in mintea mea, mi-e dor de ele, sunt ca un parfum care iti dau puterea sa mergi mai departe!..am simtit parfumul si azi, si tocmai de aceea vreau sa ies, sa-mi aerisesc gandurile, sa-mi plimb dorurile pe strazi, sa le trimit departe, in ritmul galant al muzicii sufletului meu, care vrea sa mearga demn si senin mai departe!
 ............. Si ma gandesc acum la o  melodia   in care ma regasesc Balada fostelor iubiri
Nicu Alifantis  o spune atat de frumos prin versurile superbe(George Tarnea) ca si linia melodica de altfel...

"E frumos, e prea frumos la tine-n suflet


E tarziu, e prea tarziu la mine-n gand

Impartasim, impartasim aceeasi soarta

Dar nu se stie, nu se stie, pana cand...?"

joi, 22 martie 2012

Virtualitate versus realitate

      Mai zilele trecute am avut o discutie  cu o prietena legat de virtualitate, era grozav de incantata ca o verisoara de-a ei, din Viena isi gasise iubirea mult asteptata pe un site de socializare, toate bune si frumoase pana aici...si bravo ei ca reusise acest lucru..... personal, pot sa spun ca am incetat sa mai cred in minuni, pe internet toti scriu ca vor sa cunoasca o persoana serioasa, cu care sa poata avea o relatie bazata pe respect, dragoste si intelegere....nimeni nu e  aventurier/a, nimeni nu scrie ca vrea ceva pasager...si toate acestea  ajung sa prinda roade dupa gradul de istetime, inspiratie, diplomatie a celui, celei in cauza....in multe cazuri acorzi girul increderii, gandind ca daca tu  nu ti-ai putea permite  sa complici viata cuiva  doar asa ca divertisment, cu siguranta nici altii n-ar facea-o dar...unii cauta in mod voluntar iubiri pasagere, de regula interzise avand in vedere statutul  lor marital, mint, doar de dragul unor performante  erotice, sau a unui palmares cat mai bogat si variat!...ajung uneori la subterfugii pe care poate le-ar invidia si cei mai buni scenaristi  din lume....demne de Brodway.
      Am fost conceputi sa daruim si sa primim iubire, suntem dependenti de ea inca de la geneza...ne mana  spre cautare fantasme  iluzorii, ajungem  sa fim vanatori, haitasi sau pur si simplu  vanati...mai greu e pentru cei din urma cand descopera ca sunt pur si simplu intr-o simbioza duala dupa ce si-au pus la bataie intreg arsenalul sensual...
       Asadar ce este virtualitatea? greu de spus...si totusi, o potenta sursa    de cautari, pierderi , cercetari  dar si izbanzi nebanuite, pentru ca aici sub un nume fals, poti sa fii cine nu ai reusit sa fii in realitate! poti fi Adonis, iar ca fata poti gasi o imagine a unui foto model si   prin prezentari inteligent  alcatuite dai lovitura cea mare!...acuzi  lipsa unui web cam...si uite asa te joci de-a iubirea... sau mai bine spus..de-a hotii si vardistii...dar intrebarea e cine e hotul si cine vardistul? ...ca aici toti sunt curati, au functii...avocati...manageri de firme nimeni nu e muncitor...apoi, ar fi si culmea...are acel om timp de net? noooo!! nici vorba! ...unii iti spun din capul locului...nu stiu daca ne vom putea intalni candva in realitate...sunt  foarte ocupat, dar, doreste in continuare sa se amageasca cu cateva ore pe internet, sunt free distractiile  si  au parte  si de "orgasm neuronal"..pfai sa fie! in loc sa-i lase  frate, sa zburde liber pe campii! ma rog...dar te bagi in gustul omului?
     Sigur , faptul ca suntem diferiti si nu avem porniri identice,  iar unii dintre noi  mai avem si putin farmec personal, ne face sa atragem interesul unor persoane, care vad in tine  ceva deosebit, care iese din tipar, si in pofida  faptului ca n-are poza persoana  decat poate  un obiect , o floare sau un cer senin ii creezi tu o imagine, asa dupa felul in care  iti vorbeste...si culmea e ca ajungi  sa te indragostesti de o imagine "vorbitoare"...as fi ipocrita daca n-as recunoaste ca am reusit  chiar si eu sa ma indragostesc de o imagine de acest fel, tonele de cuvinte  bine mestesugite, m-au dat gata, eram convinsa ca e omul pe care il asteptam! dar...vai!! realitatea era total diferita...!!
     Unii iti cer in disperare web-ul, devin obsedati sexuali, daca nu le dai, te fac frustrata, iar daca emoticoanele care le dai cu generozitate,  alea cu pupicei si imbratisari, sunt la liber te catalogheaza drept usuratica....te judeca in fel si chip, ba daca  ajungi sa emiti si cateva reguli iti da ignor pe loc!
    Strasnic ignorul asta! ar fi perefect sa existe si in realitate! ne-ar scutii de unele aparitii neplacute, ce e mai trist e insa faptul ca uneori ar trebui sa dam ignor propriei persoane! pentru ca ne mintim pe noi...pur si simplu!
     Nevoia acuta de cineva ne face sa ne furam propria caciula! ne cream o identitate falsa, ne pierdem de noi insine, uitam cine suntem in realitate, pentru ca ne convine mai mult virtualia, acolo suntem protejati, acolo nu ne atinge nimeni...traiesti doar senzatiile acelea nesatioase de inedit, de magie care  te trimit  intr-o alta dimensiune!
      Mi-am sters conturile de pe site-urile de socializare, tocmai pentru ca am realizat  ca am gasit parca trasi la  xerox identitati  care  pareau fabuloase la prima vedere dar, ascundeau atatea  lucruri paguboase incat  incat ignorul  pe care il dadeai era mult prea putin spre a te linisti sufleteste!...n-am terminat insa cu Facebook-ul, ei bine...acolo, am gasit FarmVille, acel joc care m-a fascinat si pe mine si pe fetele mele in asa maniera incat stateam pana la ore tarzii sa-mi culeg roadele, de parca mi-ar fi  adus venituri pecuniare...acum , am lasat-o mai bland...joc mai rar ca am intrat puternic in radio si timpul este cat este...nu pot sa trag de el ca de un elastic... traiesc asadar in spatele unui monitor, spun cu voce tare tot ce simt tot ce-mi doresc...desi uneori...as schimba totul pe realitate!Cutiuta cu iluzii, e plina de dezamagiri, dar si de impliniri, pentru ca in pofida faptului ca avem 20,30.50, 60 ani panoplia virtualitatii are acelasi numitor comun  socializarea...uneori char reusim sa ne surprindem pe noi insine...la cat de inventivi suntem! unii disparem o vreme...crezand ca am gasit ce am cautat, dar,  cand visele nu-si gasesc corespondent in realitate, revenim tot aici..sa ne vindecam ranile...ne motiveaza o alta identitate, ne anima....si uite asa..istoria se repeta!
    Doresc tuturor iubire cat cuprinde si cat mai putine dezamagiri!

miercuri, 14 martie 2012

Putin despre anturaj

     O vorba  bine cunoscuta de noi toti spune"Cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti"...si nu este intamplatoare discutia si articolul de  azi,  pentru ca  a fost provocata de un prieten care m-a indemnat sa discutam la radio despre  anturaj... zis si facut! ...conteaza foarte mult pentru  mine tot ceea ce vine din partea ascultatorilor si evident din partea celor apropiati mie, astfel incat  incerc sa " creionez" in cateva idei  parerea mea.
     Anturajul mi se pare foarte important mai ales in  perioada  in care ne formam si educam stilul de viata, imi  amintesc ca eram la liceu si aveam o colega care fuma, era o buna prietena de-a mea, sefa de  promotie, periculos de inteligenta, dar, se apucase cam repede de fumat!...ma mai imbia si pe mine cu cate-o tigara, si pentru ca o apreciam foarte tare, chiar nu puteam s-o refuz...asa azi, asa maine...ca ma trezisesm la un moment dat ca vreau sa am tigarile mele, asta in conditiile in care eram in clasa a XI -a si banii mei de cheltuiala erau nu chiar foarte multi, noroc, ca ma simtise mama la un moment dat si puterea ei de convingere a fost mare...astfel incat in afara faptului ca am mai aprins cate-o tigara asa,din cand in cand la o petrecere unde se fuma si indirect participam pasiv si eu...preferand astfel sa fie tigara mea...nu fumul altora!
     In fine cred ca a fost si o forma de teribilism la inceput, pentru ca acea fata pentru mine era  un etalon pe care  as fi vrut sa-l urmez!...pasiunea pentru dans cred ca tot de la ea am imprumutat-o, m-a invatat chiar si dansul oshenesc, care este unul mai dificil,  sincopat...ea fiind oshanca  get beget!...ce-mi placea insa foarte mult la ea era ca avea patima cititului ca si mine...ne petreceam sfarsiturile de saptamana ba la mine acasa , ba la ea...si reuseam sa stam ore intregi asa  in tacere , dar fiecare cu romanul ei in mana!..ei dar si aici era o motivatie...sau mai bine spus o competitie...pentru ca aveam o profesoara de limba romana extrem de pretentioasa si aprecia mult nu pe cei care citeau  cartile din lectura obligatorie ci pe cei care  citisera lectura suplimentara  din   scriitorii indicati de ea...si apoi cred ca era  culmea sa ma fi lasat  eu mai prejos decat prietena mea!
     Mai lipsea sa consume si alcool , ca asta ar fi pus capac la toate!..insa la acest capitol, imi amintesc ca s-a intamplat ceva neplacut in ce priveste anturajul fetelor mele, aveau o prietena a carei mama plecase definitiv in Franta si o lasase pe fetita in grija sotului si bunicii acesteia,  trauma fetitei de 10 ani, n-a fost una mica...dimpotriva.. tatal fetitei si-a refacut viata, s-a recasatorit, iar fetita a ramas in grija bunicii...fetele mele au cunoscut-o in perioada liceului, s-au atasat de ea foarte tare, este o fata desteapta, stilata, citita si poate ca avand prietenii care nu erau de ea a prins si placerea bauturii, cert este ca o data cand  plecata fiind cu sotul meu peste hotare in concediu si lasand  in grija mamei mele fetele...am observat la intoarcere ceva...aveam o colectie imensa de sticlute de bautura  in miniatura, iar stergand praful de pe ele la intoarcere, am vazut ca sunt violate...hmmmm!! mi-am zis! nu se poate, le aveam de atat timp acolo si fetele mele nu au fost tentate sa le deschida pana atunci...deci? compania cu fata care venise la ele pentru cateva zile, n-a fost una benefica...sigur, am luat-o ca pe o curiozitate , dar le-am explicat  asa pe intelesul lor ca aceasta curiozitate e daunatoare.Nu au renuntat la prietenia cu fata ...sunt prietene si acum dar...mai rarut..ca-i mai dragut...stiti cum se spune!Si apoi ma intreb si va intreb si pe voi ceva... poti renunta la prieteni daca ei au  vicii?
   Cam greu as zice eu, dar vorba cuiva....rau cu rau... dar, mai rau fara rau!!    ....anturajul  bata-l vina  sursa tuturor relelor? sau e ca o perche de pantofi sau o haina dintr-un magazin...le vezi, iti plac..te uiti la pret, le probezi, daca iti vin bine le iei ...daca nu ...spui ca te mai gandesti  si pana maine iti trece!..gasesti o cale de mijloc in acest fel..ai incercat...nu ti s-a potrivit si spui  ca la jocul de carti - PAS!..PENTRU CA TE VREI INTREG SI SANATOS!!


EDIT LATER:
      Ceasca de ceai e oferita de prietenii radioului  nostru RADIO PAPUCEL&PUPACEL

duminică, 11 martie 2012

Dar de sambata seara...

...  primit de la
Marioara Toader
 
 Postat pe peretele grupului nostru de  prieteni  de pe FACEBOOK  -  Grup Prieteni Radio PAPUCEL & PUPACEL

            MULTUMESC   Marioara!
 
O SEARA MINUNATA ALATURI DE OLGA SI RADIO PAPUCEL !!!
                                                  .... asta  e ce-a mai ramas din cele 44 de pahare de ziua barbatilor!:))...la cheful de sambata seara
                                                                           la Radio Papucel&Pupacel


Multumesc, Mariana!!

vineri, 9 martie 2012

La multi ani, dragi barbati!

  Ziua de 9 martie este ziua cand se sarbatoresc cei 40 de Mucenici, dar este considerata ca fiind si Ziua Barbatilor.
 Traditia spune ca in aceasta  zi  barbatii sa bea 40 de pahare de vin pentru ca sa fie sanatosi si sa nu se lipeasca bolile de ei tot anul.  Aceste pahare se spune ca reprezinta sangele varsat de cei 40 de sfinti mucenici din cetatea Sevastei. Cei care nu pot sa bea cele 40 de pahare cu vin, e bine ca macar sa guste vin in aceasta zi de 9 Martie, sau sa fie stropit cu vin, acesta insemnand sange si putere de munca peste an.
Daca in ziua de 8 martie, femeile au o zi a lor, ziua de 9 Martie, ziua Mucenicilor, poate fi considerata in traditia romaneasca ca ziua barbatilor. Asadar, dragi barbati,  bucurati-va din plin... azi aveti liber la toate.. aveti voie sa beti,sa va jucati pe calculator cat doriti fara sa va certe nevasta...sa va aruncati hainele  cum va taie mintea sa va uitati la meci cu baietii sa lasati vasele nespalate...sa aveti parte de 10 mega femei...sa faceti intr-un cuvant ce doriti!...hahaha!! asta pentru ca de maine totul revine la normal! :))

Sursa imagine
http://felicitari.ele.ro/40_de_pahare_--i1750.html


miercuri, 7 martie 2012

Insistenta

    In emisiunea de ieri am primit o sugestie de la  o ascultatoare, e vorba de Erjike Ungvari, sa abordam urmatorul subiect, redau textual mesajul ei:   DE CE E BINE/SAU NU SA FI INSISTENT?
    Chiar daca pentru unii insistenta o fi cheia succesului, in ce ma priveste o asociez cu nesimtirea, indolenta, perseverenta si chiar prostia...personal nu caut sa daram bariere prin a-mi atinge scopuri in viata prin insistenta, un refuz..imi este suficient sa inteleg ca la acea poarta nu mai bat...dar ce te faci cand nimeresti persoane care te sacaie cu telefoane...le spui frate ca nu  ai timp, esti ocupata, asta la modul elegant, ca sa nu-i spui ca defapt nu ai ce discuta cu ea..dar insista, insista pana cand iti vine s-o trimiti undeva in tarile calde......
     Vreau sa va spun ca am fost si eu manager la o companie multinationala, am avut oamenii cu care am lucrat si am incercat sa le"vand"tehnici de vanzare  a unor produse pe care  chiar nu le vedeau, era vorba de asigurari de viata combinate cu pensii private...dar nu i-am incurajat  niciodata in a insista prosteste acolo unde ti s-a dat de inteles ca nu  e cazul sa continui.....daca avantajele ofertei pe care au facut-o nu i-a atras pe cei in cauza, e de prisos sa te mai risipesti, zic eu...
    In  Oas spre exemplu  oamenii sunt foarte insistenti in ceea ce priveste  oferta unui pahar de palinca cand le treci pragul, mai rar scapi din casa unui oshan sa nu fi omenit cu un pahar de palinca...el insista atat de mult pana cand vede ca macar ai gustat licoarea aceea( aducatoare de placeri pentru unii)...scapi doar daca esti la volan, altfel ti se spun texte de genu"bea, ca nu-i muri! e foc de buna!"...da!! te arde ca focu' ca nu are nici mai mult nici mai putin de 50  de grade...:)) sigur ca langa acel pahar de palinca ti se mai pune pe masa si o slana cu ceapa si branza  din aia usturoaie cum le place lor!asta in cazu' in care l-ai luat pe nepusa masa..ca altminteri bucatele oferite sunt  mult mai diverse, generozitatea oshanului e bine stiuta.
    Ei, dar poate  voi cunoasteti si alte tipuri de insistenta...si ma ajutati in desfasurarea emisiunii...astept parerile voastre!
    Voi atasa  articolului  doua  imagini haioase  pe care o ascultatoare de-a mea din Spania le-a postat ieri pe  peretele profilului nosatru de  Radio Papucel de pe Facebook...un fel de reclama" insistenta"...as zice eu!:)) dar care m-a amuzat copios!Ii multumesc Ceraselei Petrescu pentru acest lucru!

luni, 5 martie 2012

Un dar de suflet

...un dar, venit din partea ascultatoarei noastre Cerasela,careia ii multumesc mult, ca ne este alaturi,  ca ne face  reclama  radioului si ca mereu  vine cu daruri de suflet....>:D<
    Sa ai parte de o primavara  cu multa iubire si  primeste te rog  imbratisarea mea recunoscatoare!
 Si  sigur Cerasela ma aseaza si pe mine pe o stea .... acum ma pot calca in picioare cei  care ma barfesc, tocmai de aceea o postez  alaturi de cea de mai sus!:))
                         

sâmbătă, 3 martie 2012

"Ce tie nu-ti place altuia nu-i face"

          Se spune ca fiecare om este unic in felul sau, fiecare dintre noi avem propriile valori, aspiratii afinitati si preferinte, luandu-ne dupa acest lucru am putea spune ca e o dovada de  egocentrism sa-i tratam pe cei din jur  in functie de ideile noastre, am da dovada de prea multa inflexibilitate, nu-i asa????
          Luand in considerare acest lucru zic ca poate ar trebui sa respectam si valorile si aspiratiile celor din jur, nu doar sa le impunem pe ale noastre mereu....VOI CE PARERE AVETI?

joi, 1 martie 2012

Martisorul meu...

                                                   clik pe imagine spre a citi textul..




 Martisorul meu  ....multumesc mult 7 pacate, multumesc  ca in pofida faptului ca te afli la sute de km. de mine te simt aproape! Iubire si rasfat  si o primavara implinitoare sa ai si tu!!!!