Blog premiat

sâmbătă, 26 februarie 2011

Anotimpul iubirii

    Chiar daca primavara nu s-a instaurat oficial,distanta e mica...ghioceii si soarele care se lupta din rasputeri sa topeasca ultimele izbucniri ale iernii,ne fac sa traim povesti frumoase de iubire...pentru ca nu-i asa,vremea frumoasa de afara ne scoate din casa,mangaierile  razelor solare ne fac mai frumoase,rade feminitatea din noi,devenim dintr-o data radiante si simtim ca ceva se renaste in noi,la fel cum se intampla si cu natura...simtim prin toti porii ca viata are valoare! are valoare si merita traita din plin...m-am nascut primavara si cred ca D-zeu a fost generos cu  noi terranii cand ne-a lasat acest anotimp minunat - anotimpul iubirii!
    Ce poate fi mai frumos decat iubirea?iubirea celui de langa tine...iubirea in toate formele ei,mai ales acum cand si natura incepe sa conspire cu tine,iti ofera conditii ,poti sa-ti traiesti iubirea in tihna,in parfumul florilor,dusuri de arome primavaratece,te lovesc la tot pasul,iti lumineaza pasii,paleta larga de culori,verde,galben,roz te fac mai vioaie,te energizeaza pur si simplu!
    Energia care a rasarit odata cu ghioceii ne trimite peste tot si nicaieri,e un soi de nerabdare care se imbina perfect cu dragostea,asta pentru ca dragostea de natura ne trezeste la viata,la miscare care este in armonie cu sufletul nostru si e minunat! ..ne bucuram de lucruri marunte,sorbim din ochi frumusetea anotimpului,ne alungam temerile si primim cu bratele deschise alaiul sentimentelor care ne invadeaza inimile..
    Citeam pe net niste curiozitati,curiozitati produse de acest anotimp al iubirii ,al erotismului,care face minuni in ambele sexe,am sa le dau copy paste:
  • Lumina soarelui stimuleaza glanda pineala si hipofiza, deci se regleaza si se obtine stare de bine si prin intermediul endorfinelor.
  • Ceasul biologic al femeilor este cel mai sensibil la schimbarea anotimpurilor. Fertilitatea creste.
  • S-a demonstrat de catre cercetatorii germani ca in lunile februarie , martie si aprilie,sperma are o concentratie foarte ridicata, cu cel mai mare numar de spermatozoizi pe milimetru cub.
  • Cresterea fertilitatii la ambele sexe se datoreaza acelorasi hormoni ce stimuleaza si atractia fizica, apetitul sexual, asadar primavara, natura te trimite la ‘imperechere’.
  •  Impactul psihologic al anotimpului ne face sa iesim cat mai des din casa si brusc sa devenim mai sociabili si deschisi noilor "prietenii".  Ca orice iesire normala din "hibernare"
Nu pot sa inchei asadar,inainte de a va propune sa ne bucuram din plina de aceasta primavara care  se insinueaza tiptil in sufletele noastre,sa ne oferim  noua insine rabdare si iubire!
Primavara iubirii sa va inunde sufletele cu bucurie si cu parfumul tuturor florilor sale!multa iubire si rasfat!

22 de comentarii:

  1. V- ati gandit vreodata de ce primavara radiezi si te nasti din nou? In fiecare an? Pentru ca primavara nu e neaparat cum s-a spus, "anotimpul iubirii", ci si "anotimpul creatiei". Al lui Dumnezeu...e raiul, Edenul... Il simti primavara si tanjesti dupa el iarna sau toamna. Visezi inconstient la el...si te intrebi, mirat, de ce primavara te imbie sa te gandesti la copilarie...Si ai lacrimi in ochi...si te intrebi de ce ai avut fericirea pentru timp atat de scurt…..Apoi, simti cum renaste speranta...si o bucurie iti inunda sufletul cand iti amintesti ca Dumnezeu a promis ca va face toate lucrurile noi, pentru totdeauna, atunci cand raul va disparea...si pe pamant va domni fericirea...Voua nu va e dor de copilarie? O primavara minunata, in suflet si o viata demna de calitatea de om!
    "O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara"! Da ,Dumnezeu e in toate.El e iubire,dragoste,viata.Sa fim demni de chemarea vietii!!!
    Si totusi...daca vrei, poate fi primavara 'n fiecare zi!!!!Pentru tine cu drag si urarea "viata sa-ti fie o vesnica primavara !!!Eliza

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa mergi cu fruntea sus,sa iubesti tot ce se poate iubi,si sa zambesti.Daca ar fi sa-l citez pe un poet cunoscut (post mortem)primavara asta ,totusi, nu-i decat o copie...
    Iubiti-va-ti si indragostiti-va-ti..cat mai e timp.Restul..vine de la sine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa este...viata e frumoasa, chiar daca uneori esti deznadajduit, chiar daca trebuie sa lupti! Viata are valoare in sine, e darul cel mai frumos pe care l-a putut face Dumnezeu omului. Iar daca ne- a mai dat si primavara...atunci a fost de-a dreptul generos cu noi.
    Un gand frumos doamnelor, domnisoarelor, domnilor care simt, stiu ca viata este frumoasa, cu toate greutatile, necazurile si neajunsurile ei zilnice! Un gand frumos mamelor, fiicelor, bunicutelor...Ce bine ar fi daca mereu ar fi primavara!Depinde , cred, de fiecare din noi sa pastram in noi, primavara.Nu ca anotimp, ci ca stare si atitudine ori, daca nu mai e, sa o aducem inapoi...La multi ani cu primavara vesnica in suflet si in spirit!
    Aceleasi urari, draga Olga, pentru sufletul tau luminos si bland! Rebeca

    RăspundețiȘtergere
  4. Eliza,primavara este minunata...din pacate la mine n-a debutat asa cum mi-am dorit...dar,tot raul spre bine,spunea mama mea,am rabdare!:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonimule,
    Toparceanu,cred ca ma face si pe mine sa trec in acea primavara invocata de el...dar, poate nu-i numai vina lui,e vina mea...e vina mea ca reusesc uneori sa ating norii iar alteori sa culeg stele cazute...

    RăspundețiȘtergere
  6. Rebeca,
    Am fost o luptatoare de cand ma stiu...acum insa parca simt ca nu mai iese nimic asa cum imi doresc,DAR MERG MAI DEPARTE,SUBSCRIU CELOR SPUSE DE TINE,VIATA E FRUMOASA!

    RăspundețiȘtergere
  7. taio,
    multumesc,e romantic anotimpul,ai dreptate!
    Sa fii imbalsamat si tu de parfumul acestui anotimp!

    RăspundețiȘtergere
  8. Primavara merge mana-n mana cu iubirea, ai dreptate. Parca ni se dezmortesc sufletele, sentimentele si totul se trezeste la viata. Ador primavara. Iar tie, Tasha, iti doresc ca iarna gandurilor tale sa se transforme acum in primavara implinirilor.
    Te pup. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Lille,multumesc mult pentru urarea ta,imi place cum suna urarea ta!multa iubire si rasfat si tie!

    RăspundețiȘtergere
  10. Atat de frumos spus....atatea lucruri venite din suflet...sa aveti parte de o primavara minunata ca si sufletul dumneavoastra. Va imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  11. Magda,
    Multumesc mult,te astept sa te alaturi radioului nostru,astept sa ne urmaresti,poti deschide radioul de pe pagina mea sau poti intra pe pagina de radio,iti las link:
    http://radioenigmaromania.ro/

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu si primavara !
    Eu stiu ca m-am nascut cu darul de a iubi pe toata lumea. In doi timp si trei miscari gasesc lucruri frumoase in cei din jur si ma indragostesc – nu intr-un sens erotic ci doar prietenesc. Imi provoaca mare fericire sa-i vad pe ceilalti frumosi. Voiam sa va povestesc ca in urma cu cateva zile, tocmai datorita acestui obicei despre care va povesteam mai devreme, am gasit printre insemnarile mele , urmatoarele cuvinte pe care mi le-a spus un prieten. Le-a rostit intr-un moment de crunta disperare a sufletului meu. In vreme ce imi priveam iubitul, cu ochii inlacrimati, stiind ca zilele noastre de cuplu erau numarate, am simtit o voce calda soptindu-mi in ureche: ‘Inainte sa-i iubesti pe ceilalti atat de mult, ar trebuie sa inveti sa te iubesti pe tine’. Asadar, mi-am imaginat ca ar fi vremea sa ma indragostesc… de mine. Am inceput stangaci, dar perseverent, sa-mi zambesc in oglinda. In mod surprinzator, mi-am zambit la loc. Asa am inceput sa ne imprietenim. Ne privim ceva mai des decat in mod normal chiar daca pana acum nu prea ne consultam, ba chiar as putea spune ca ne evitam reciproc. Se bucura grozav cand ma trezesc dimineata cu cateva clipe mai devreme pentru a-i acorda putina atentie, un strop de machiaj si pentru a asorta o tinuta ceva mai feminina. Se distreaza grozav cand ma priveste pe tocuri fiindca traia cu impresia ca m-am nascut cu pantofi sport in picioare. Prietenii m-au suspectat ca sunt indragostita. Fiindca in nicio alta ocazie nu mi-am acordat vreodata atat de multa atentie. Iar eu am zambit la acest gand. Inseamna ca relatia mea cu mine incepe sa dea roade. Mai avem multi pasi de parcurs impreuna, dar traiesc cu senzatia ca acesta este inceputul unei frumoase prietenii de viata.Si totul a inceput primavara . Sper ca mai ales acum, in luna noastra, cand soarele incepe sa ne zambeasca din ce in ce mai des si cand avem acele cateva clipe din an in care trebuie sa ne acordam toata atentia din lume fiindca e ziua noastra, sa incepem toate sa ne iubim mai mult, sa ne imprietenim cu noi insene si sa ne bucuram ca suntem femei.
    La multi ani dragele mele! Fie ca primavara sa va aduca tot ce-i mai frumos si sa va indeplineasca cele mai arzatoare dorinte!Betty

    RăspundețiȘtergere
  13. E o zi când sufletul învinge orice urmă de tristeţe, când tot ce a fost greu ţi se pare uşor.
    Vreau ca vântul răcoros de martie să poarte cu el gândurile mele cele mai calde, iar primăvara din sufletul meu să înflorească într-un surâs pe chipurile voastre.
    Fie ca incepand cu aceasta zi toate necazurile sa va ocoleasca, dragostea la voi in suflet sa poposeasca fara sa mai plece, sa aveti doar zile insorite si multa, multa fericire!
    La multi ani dragele mele! Fie ca primavara sa va aduca tot ce-i mai frumos si sa va indeplineasca cele mai arzatoare dorinte!Angela

    RăspundețiȘtergere
  14. Odată cu sosirea MĂRŢIŞORULUI, primăvara îşi anunţă sosirea alaiului ei enigmatic cu miresme parfumate, acompaniat de festivalul cromatic, încântător al florilor ce ne încălzesc sufletul. Primăvara să vă aducă un mărţişor de sănătate, un ghiocel de noroc, o adiere caldă de fericire, un nor de iubire şi un soare strălucitor. Primiţi primăvara în sufletele voastre...şi fie ca acest anotimp să vă aducă în viaţă împlinire şi mulţumiri sufleteşti, fericire şi multă bucurie. Soarele primăverii să vă lumineze mereu viaţa şi să aveţi parte de tot ce e mai frumos...şi de tot ceea ce vă doriţi. O primăvară frumoasă...!Dana

    RăspundețiȘtergere
  15. Vă doresc un gând cât mai frumos. Uitaţi cine sunteţi pentru o zi şi treziţi-vă la viaţă odată cu natura. Fiţi un fluture zglobiu şi aşezaţi-vă pe prima floare a purităţii. Ziua să vă fie mai senină ca infinitul. Doresc ca în această zi atât de plină de iubire să vă aduc mesajul meu de prietenie şi tandreţe...primăvara să fie în inima şi în viaţa voastră...o primăvară fără de sfârşit plină de sclipiri de iubire, bunătatea şi fericire. Cu ocazia zilei de 8 Martie vă rog să primiţi în semn de preţuire, un buchet de urări de sănătate, bucurie şi împlinire. La mulţi ani, flori ale primăverii...!!Tzuca

    RăspundețiȘtergere
  16. Beatrice...imi place mult cum ai scris:
    "Inainte sa-i iubesti pe ceilalti atat de mult, ar trebuie sa inveti sa te iubesti pe tine". Asadar, mi-am imaginat ca ar fi vremea sa ma indragostesc… de mine."...subscriu!

    RăspundețiȘtergere
  17. Angela
    O primavara implinitoare si tie!
    Ma bucur ca uite,primavara care bate la usa trezeste sentimente frumoase in sufletele noastre!

    RăspundețiȘtergere
  18. Dana,
    Un martisor cu iubire si rasfat si din partea mea!
    Sa fii iubita!

    RăspundețiȘtergere
  19. Tzuca,un buchet cu cele mai alese urari si pentru tine!te pup si te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  20. Primavara este anotimpul sperantelor, al iesirii din hibernare, asa cum spuneai! Dragostea poate veni in orice anotimp, importanta este persoana ce te face sa rezonezi cu ea! Poate schimbarea anotimpului ne face mai veseli, mai toleranti, mai doritori de nou! Pentru ca, de ce sa nu recunoastem, asa cum de Anul Nou ne dorim sa ne fie bine, ne punem in gand multe dorinte si privim cu optimism inainte, asa si primavara ne aduce in inimi dorinta de mai bine, de nou, veselia! Ca unii o primim si altii nu, asta este cu totul alta discutie!
    Hai sa deschidem fereastra sa intre soarele in noi!
    Primavara frumoasa tuturor!

    Cu drag, Omul de departe

    RăspundețiȘtergere
  21. Omul de departe,
    Eu una am deschis larg ferestrele!Sunt plina de speranta!plina de optimism si dorinte pe care simt ca mai devreme sau mai tarziu voi avea fericirea sa le implinesc...pentru ca VREAU!

    RăspundețiȘtergere