Blog premiat

miercuri, 31 martie 2010

Ziua naivilor..

Azi e ziua pacalelilor....va trebui sa gasim victime,sau mai bine sa ne ferim sa nu cadem victime...:)
Dar la urma urmei o mica pacaleala inocenta face bine,ne aduce uneori zambetul pe buze...hai,sa recunoastem ca toti am fost pacaliti intr-un fel sau altul,eu am o multime de amintiri legate de aceasta zi,dar toate mi s-au parut hazlii..
Traditia spune ca aceste farse trebuiesc facute pana la amiaza,deoarece pacalelile facute dupa ora pranzului aduc ghinion celui care le face,se mai spune ca nici casatoriile in aceasta zi nu sunt de bun augur pentru barbat deoarece risca sa ramana sub papuc toata viata...asta in cazul in care nu s-a pacalit pe viata...:))
Dar nu numai prietenii incearca in aceasta zi  a naivilor sa te pacaleasca ci chiar si mass media,cate anunturi false nu se dau la TV SI LA RADIO?...ba chiar si in ziare gasim vesti false,nu ca nu am gasi  destule si in restul anului...dar in aceasta zi se pare ca gustam cireasa de pe tort.
Ei,dar,hai sa va dau si eu o veste,nepacalicioasa...de maine am o emisiune de doua ore la radio ,linck-ul este acesta: http://www.radiosilver.tk/,iar emisiune se numeste ...cum altfel decat blogul meu...adica- Cutiuta cu iluzii .
Deci,daca azi vreti sa va razbunati putin pe cei care v-au gresit de-a lungul anului sau sa-i surprindeti placut cu umorul si spontaneitatea voastra,nu pierdeti ocazia...veti putea lua legatura cu mine prin chat...dar mai multe detalii in timpul emisiunii, daca va spun acum tot nu mai am noroc la audienta maine,asa ca va fac putin curiosi...
Nu uitati! incepand cu data de 1 aprilie, intre orele 18-20 voi fi in fiecare zi alaturi de voi...


SURSA FOTO:

http://felicitari.ele.ro/

Ce bine ca esti..

Din nou miercuri si din nou Nichita...

 Ce bine ca esti




E o întâmplare a fiinţei mele
şi atunci fericirea dinlăuntrul meu
e mai puternică decât mine, decât oasele mele,
pe care mi le scrâşneşti într-o îmbrăţişare
mereu dureroasă, minunată mereu.
Să stăm de vorbă, să vorbim, să spunem cuvinte
lungi, sticloase, ca nişte dălţi ce despart
fluviul rece în delta fierbinte,
ziua de noapte, bazaltul de bazalt.
Du-mă, fericire, în sus, şi izbeşte-mi
tâmpla de stele, până când
lumea mea prelungă şi în nesfârşire
se face coloană sau altceva
mult mai înalt şi mult mai curând.
Ce bine că eşti, ce mirare că sunt!
Două cântece diferite, lovindu-se amestecându-se,
douâ culori ce nu s-au văzut niciodată,
una foarte de jos, întoarsă spre pământ,
una foarte de sus, aproape ruptă
în înfrigurata, neasemuită luptă
a minunii că eşti, a-ntâmplării că sunt.

Sursa foto:
muzica.phg.ro/stiri.php?id=4990

marți, 30 martie 2010

S-a cuibarit fericirea in sufletul meu....

Soare de dis de dimineata...ce minunat e sa te trezesti asa ,cu o raza de soare care-ti mangaie obrazul...
N-am sa ascund nici faptul ca 
azi e soare si-n sufletul meu,
azi m-am trezit cu sentimentul ca lucrurile care poate au  incoltit in mintea mea de ceva timp,
azi ies la lumina,
azi se revarsa,
azi simt ca  e vara in sufletul meu ...
azi chiar sunt fericita!
azi sunt patrunsa de o liniste interioara greu de explicat deocamdata dar promit s-o fac in zilele ce vor urma.
azi s-a cuibarit fericirea in sufletul meu...
Hehehe!! o sa va intrebati ce s-a intamplat? mai nimic...si totusi sa nu va ganditi ca am descoperit secretul universului,sau Atlantida,nu!dar pot sa spun ca sunt o norocoasa...ei,acum sa nu va ganditi ca am castigat la Bingo,ca si vecina mea zeci de miliarde,nu!!!! nu va ganditi ca am fost imbratisata si sarutata de George Clooney,nici vorba!...dar,am motivele mele sa fiu fericita!
Si pentru ca sunt fericita pot sa va pup si sa va imbratisez fara niciun motiv?sau  poate  asa pur si simplu pentru ca  azi sunt fericita!
sursa foto:
http://www.digital-advertising.ro/

luni, 29 martie 2010

Oamenii sunt facuti pentru iubire,vorba lui Dan Bitman



Primavara incepe cu tine....
Azi am baut cafeluta de  dimineata cu Holograf,este foarte antrenanta melodia,am inceput sa ma batzai pe scaun,de ma privea si Tasha cam ciudat,l-am cadosit si pe Cristian,cu o melodie de-a lor ca tocmai citeam pe blogul lui despre cuvintele soptite,am cam uitat cum se spun dar imi amintesc efectul lor...tare dragi imi mai sunt Cristian si Geanina,cuvintele lor pline de iubire  ar putea topi chiar si ghetarii de la Polul Nord,aoleu!!! dar ce dezastru s-ar produce,hmm!! la asta nu m-am gandit...;))
In ce ma priveste iubirea pentru mine este ca si Atlantida,continentul pierdut...e greu sa pierzi totul,e greu sa te desparti de cel drag,e ca si cum ar fi trecut un Tsunami ,care rade tot ce intalneste in cale....in 10 Mai sunt 4 ani de cand el nu mai este....:( si cu cat trece mai mult timp....imi este mai tare dor de el....
Tocmai de aceea repet mereu  celor dragi mie sa nu uite ca viata este atat de scurta ,imprevizibila ,nu stim cand se termina...bucurati-va,iubiti si fiti fara frica,bucuria vine din noi,este in interiorul nostru,daca noi vrem asta...nu uitati!
Ganduri bune si o saptamana implinitoare sa aveti,iar daca aveti un pic de timp urmariti si filmuletul de mai jos...

duminică, 28 martie 2010

La plimbareala cu Tasha...

Si uite ca vremea s-a inseninat,daca dimineata era  vreme urata  de nu-ti venea sa iesi din casa,spre amiazazi a aparut si un pic de soare,atat cat sa ne indemne la iesit din casa....n-am iesit prea departe insa,doar cu Tasha la o mica plimbare...pana jos am lasat-o fara lesa,mai incolo insa nu!e neastamparata si ignora comenzile mele,rasfatata nu gluma!
Catedrala ortodoxaParcul de langa Muzeul de Istorie care e la doi pasi de mine,copacii stau cuminti si asteapta podoaba verde...bancile erau cam goale...

Catedrala Greco-catolicaMagnolia din fata blocului e gata de inflorit dar  mie imi place foarte tare cum arata asa imbobocita astfel incat nu m-am putut abtine sa n-o fotografiez.
Inainte de a pleca am facut un desert...

biscuiti imbibati cu cafea,scaldati apoi intr-o crema de lapte ,oua si  vanilie,cam in genu' celei de la laptele de pasare iar peste am aruncat niste bulgari de albus peste care am presarat un pic de ciocolata razuita si stafide.Va servesc si pe voi cu draga inima!!!

Camelii pentru Camelia...si nu numai!



Duminica Floriilor - pacat ca azi ploua la Satu Mare,as fi vrut sa ofer imagini cu florile minunate din fata si din spatele blocului meu,nu pot din pacate,dar,pentru ca e aceasta duminica sfanta,am sa-mi indrept gandurile spre draga mea Camelia ,prietena mea din Italia,dar care acum este in concediu in Grecia,draga de ea, are nume de floare...apropos de asta cand eram prin primii ani de liceu  am citit cartea lui Dumas-fiul"DAMA CU CAMELII"imi tot puneam intrebarea cum arata aceste flori?...nah!!de unde sa stiu eu  copila de la tara,cum arata florile acestea minunate?
Am aflat abia  tarziu...dar,nu asta e important...important este ca eu am avut norocul sa cunosc  o Camelia in realitate,D-zeu mi-a dat aceasta sansa,si nu oricand ,ci atunci cand aveam cea mai mare nevoie de un  prieten adevarat...am gasit in Camelia,nu compasiune pentru ceea ce mi se intampla mie la acea vreme ci multa incredere,entuziasm,asta mi-a sugerat si asta am castigat in urma intalnirii cu ea...am venit din Italia total schimbata,schimbata in bine evident,lucrurile astea nu le poti uita,si nu le voi uita niciodata!Mereu voi crede ca ea este un inger pe pamant,D-zeu mi-a scos-o in cale pentru a-mi arata ca viata este frumoasa si merita traita...ea este sora pe care mi-am dorit-o toata viata,D-zeu mi-a scos-o in cale in sfarsit!
Multumesc Doamne pentru toate minunile pe care le-ai facut pentru mine!
Multumesc mult draga Camelia pentru tot ce ai facut pentu mine,ar trebui sa adun toate cameliile din lume ca sa-ti multumesc pentru tot ,dar din pacate n-am cum ,astfel incat ma rezum la imaginile pe care le gasesc pe net...sa fii iubita si fericita,detaseaza-te de conflictele interioare care uneori mai cocheteaza cu tine,fii asa cum te stiu eu :vesela,senina si pusa pe glume,te iubesc surioara!...primeste strangerea calduroasa ce vine din sufletul meu,la multe zile de Florii,cu sanatate si iubire multa!Iti amintesti cum ne-am oprit cu masina langa livada de caisi in floare  si pentru ca in masina era CD-ul cu Michael Jackson,am plans de fericire amandoua?...asculta melodia (stiu ca-ti place la nebunie Michael)pe care am ascultat-o atunci si gandeste-te o clipa ca suntem impreuna!
Tuturor celor care poarta nume de flori,le doresc sanatate si zile implinitoare,cu bucurii si fericire multa!



Sursa foto:http://www.mediafax.ro/life-inedit/una-dintre-cele-mai-rare-camelii-roz-din-lume-a-inflorit-la-gradina-botanica-din-londra-5730289

vineri, 26 martie 2010

Ce dor mi-a fost de ochii tai...


Provocare si premiu de la Judy si de la Ana-Maria

Am primit de la Judy si de la  Ana-Maria,o  provocare si un premiu..provocare  suna cam asa:
Ce te face fericita?
La acesta intrebare eu am mai raspuns in urma cu ceva timp...nu prea s-a schimbat nimic de atunci astfel incat se poate citi  aici.
Multumesc mult fetelor,premiul merge la toti cititorii mei si daca le place provocarea astept reactia...:)

joi, 25 martie 2010

25 martie-Ziua Politiei Romane

Azi de Bunavestire este si ziua politiei,eu care am avut sot politist si  am o fiica politista nu pot sa nu  le doresc la multi ani,sa aiba un an fara evenimente majore,sa fie pace si liniste in tara...stiu ca nu toata lumea ii are la suflet,deh! nu exista padure fara uscaturi,si apoi sotul meu D-zeu sa-l ierte,avea o vorba "politistii se trag tot din civili",asa ca...
Eu le doresc curaj si onestitate,sa ne apere viata si bunurile,sa ne asigure o viata linistita,pentru acest lucru uneori isi risca si viata,deci,hai sa fim alaturi de ei in aceasta zi macar cu un gand bun,sa le dorim putere de munca,sanatate si numai bine..!!!
Dar,una calda ,una rece....am gasit pe internet si un filmulet vesel,ceva de genu'- Asa nu!!!" :))

Vezi mai multe video din Incredibil

miercuri, 24 martie 2010

Ceas solemn

Imi amintesc ca in liceu aveam mare drag de poeziile lui Rainer Maria Rilke...poetul austriac trezea in mine sentimente ciudate,cand am reusit sa-mi cumpar primul volum...am fost in culmea bucuriei...de parca cine stie ce mare isprava am facut,deh!!!.... de-ale tineretii valuri...si totusi nu l-am uitat nici azi...


Cine plange acuma, undeva pe lume,


plange fara temei pe lume

ma plange pe mine.



Cine rade-acuma, undeva in noapte,

rade fara temei in noapte,

rade de mine.



Cine umbla-acuma, undeva pe lume,

umbla fara temei pe lume,

vine spre mine.



Cine moare-acuma, undeva pe lume,

moare fara temei pe lume,

priveste la mine.



sursa foto:http://chopsuey.blogia.com/

marți, 23 martie 2010

O poanta...una de-a mea din Ardeal...

Am auzit azi o poanta de-a noastra din Ardeal...hai s-o pun si pe blog sa va fur cateva zambete!:))




- Mai Vasalie, da-mi împrumut un chil de palinca pâna ce-oi face-o pe-a me.

- Ia, mai Ioane, ca doar suntem pretini.

Ion, dupa doua zile:

- Mai Vasalie, mai da-mi un chil de palinca, ma, ca n-am reusit s-o fac pe-a me.

- Ia, ma Ioane, c-o s-o faci azi, mâne si tu.

Ion dupa o saptamâna venea spre poarta luiVasalie care era la masa cu Maria lui.

Vasalie îi zice lu' nevasta-sa:

- Tu, Marie, daca vine la noi, zi-i ca nu-s acasa (si se baga sub pat).

Vine Ion si zice:

- Ziua buna, Marie!

- Ziua buna, Ioane.

- Apai, Vasalie une-i?

- Nu-i acasa, zice ea.

- No, eu am vinit cu ale doua chile de palinca si cu înca o jumate sa ne cinstim ca-ntre pretini din palinca noua.

Daca Vasalie nu-i aci, ne-om cinsti doar noi.

Se cinstesc, se-ncalzesc, se suie-n pat si s-apuca Ion de ... Maria.

Vasalie de sub pat aude, simte oarece si cugeta adânc:

'Tu-i mama ei de treaba , Ce sa fac ? Pusca am, cartuse am,cureaua-i lata, dar nu-s acasa!!!
Si un clip cu pusca si cureaua lata....:)

Azi vreau sa fiu vesela!

M-am trezit cu o durere de masea cumplita,nu-mi vine sa fac nimic,singurul lucru care l-am facut e ca mi-am facut o cafeluta si am baut un Nurofen...daca n-o sa cedeze,va trebui sa ma duc la un dentist si mi-e asa frica,de n-aveti idee...
Noroc cu vremea buna de afara,asta macar imi da o stare mai vesela,e soare din nou...acum cu adevarat cred ca a sosit primavara...se aud ciripituri de pasarele,m-am uitat si la magnoliile din fata blocului  dau sa se deschida florile,citeva zile si nici corcodusul din fata nu sta degeaba e plin de muguri,narcisele sunt aproape inflorite...cred ca maine le voi vedea deja in plina floare.
Uite cum imi alung eu gandul durerii,gandindu-ma la flori si pasarele,la soare ,la caldura si la lucruri care ma fac  sa ma simt bine,nostim nu-i asa?:)
Apropos de asta,vazusem in reluare emisiunea lui Maruta "parastasul vesel" in care Tantareanu era inconjurat de fete frumoase,iar una statea goala pe masa acoperita cu flori...ca lumea! foarte tare,uite cum reusesc unii oameni bolnavi de cancer sa alunge boala,gandindu-se la lucruri frumoase....ce mult conteaza gandirea pozitiva...imi amintesc ca acum aproximativ doi ani,am vazut o emisiunea a Mihaelei Radulescu"Duminica in familie" si povestea cum doi bolnavi de cancer s-au cunoscut intr-un spital,s-au indragostit foarte tare unul de celalalt iar acest lucru a ajutat la vindecarea lor...dupa aceea barbatul a scris chiar si o carte,ideea era ca iubirea i-a salvat...ce frumos!!!m-a impresionat foarte tare povestea lor...
GNDIREA POZITIVA face minuni...de asta m-am convins si eu ..am trecut si eu prin miracole,dar despre ele voi povesti alta data...
Acum,ma imbrac si ies in oras,vreau sa uit de durere...vreau sa uit de tot ce ar putea sa-mi apese sufletul...azi vreau sa fiu vesela! o sa dau o raita pe la magazine,cam mi-au tras cu ochiul niste semisandale ieri...sa vad daca le iau ori ba..
Saptamana trecuta am facut niste poze prin oras,erau dupa zapada care cazuse,asa nepoftita,o sa le atasez azi...asa ca sa mai ma laud si eu cu orasul nostru...hehehe!!! zic nostru,cam stau pe doua scaune..  si zau daca mai stiu cui apartin,Negrestiului sau Satmarului?

luni, 22 martie 2010

Mile Carpenisan a ajuns la ceruri...

Vestea mortii lui Mile Carpenisan ,m-a bulversat ...atat de tanar,la numai 34 de ani...in floarea varstei,cand am auzit vestea proasta parca mi s-au taiat picioarele,un tanar care a trait intens viata,si-a riscat-o chiar ,nu e usor sa fii jurnalist de razboi...imi amintesc cum citisem pe blogul lui Dan Negru ca isi pusese la licitatie casca de razboi pentru a ajuta un tanar bolnav de leucemie...ce suflet nobil a avut...nu si-a dorit mult,uite ce scria pe blogul lui,ca ar vrea sa fie un om de zapada...sa bucure copii,acum e ingerul lor...a ajuns la nori... "As vrea sa fiu un om de zapada. As vrea sa se bucure toti copiii in jurul meu, sa starnesc zambetele bunicilor lor si parintilor ce odata au fost copii. As vrea sa fiu un om de zapada pentru ca traiesc intr-o tara plina de ura fata de orice mai putin fata de oamenii de zapada. Nu mai vreau sa fiu din carne si oase pentru ca alea se strica cu timpul. E tara in care e bine sa fiu om de zapada. Atunci cu siguranta voi vedea multe zambete si sunt convins ca nu ma va deranja nimeni. Pai ce nu aveti dovada? Cine s-a preocupat vreodata serios sa curete zapada? Nimeni. Asa ca eu voi putea sa raman linistit si sa nu provoc griji prin simpla’mi existenta pana la primavara. Cine s-ar ingrijora pentru un biet om de zapada? …. iar apoi cand vine primavara as vrea sa ma topesc si sa devin apa. Sa se scalde toti copiii in ea si sa se bucure sa se balaceasca si bunicii si da si parintii ce odata au fost si ei copii…."
Am citit blogul sau,cred ca ultimele postari,le-a scris in mare suferinta...m-au intristat si pe mine...adio,Mile,sa-ti fie bine acolo unde te-ai dus.......Jurnalist in vremuri interesante..Odihna vesnica!



Am gasit acest filmulet pe Youtube,merita vazut...

Sursa foto:www.adevarul.ro

Five o'clock...

Incep aceasta saptamana cu imbratisari calduroase venite din partea Marianei careia ii multumesc mult...o sa imbratisez si eu la randul meu cititorii mei si o sa le doresc o primavara implinitoare,o primavara calda cu multe bucurii.
E ora 5 AM nu PM  si musai sa stau pe blog ca fierb intr-o lingura de apa vorba lui nea Iancu ...de ce? simplu! pai noi dragilor se pare ca stam peste un butoi cu pulbere,vecina de la 3 m-a trezit de dimineata ,(indirect evident)...a inceput sa sune alarma de la gaz...si nu e prima dimineata cand imi face asta,se trezeste foarte devreme,e pensionara,dar n-are somn si pune ibricul pentru cafea la foc...cred ca apoi  se intinde inapoi in pat la TV,ca altfel nu-mi explic....si cafeaua banuiesc ca da in foc,stinge flacara si evident gazul se raspandeste in casa...in dimineata asta era miros de lapte dat in foc....si suna alarma de cred ca nu numai pe mine m-a pus in picioare,ci intreaga scara...
Una peste alta este si presedinta blocului...pentru ca la viata ei a fost o directoare descurcareata as zice,la una dintre cele mai mari fabrici din Satu Mare...dar deeh!!! fosta-i lele cand ai fost...vremurile au apus,doamna si-a mai pierdut din stralucire si din pacate a devenit prapastioasa,uita ce face...isi arde oalele de-mi raspandeste cate-un miros in casa ca nu pot sa-l mai scot cateva zile cu toate odorizantele posibile.
Povestea administratoarea blocului cu care imi mai impart cafeluta din cand in cand ca zilele trecute si-a aprins masa...a aprins o lumanare pe masa...deh!!! romantica femeia...si ce sa vezi? lumanarea s-a rasturnat si a aprins fata de masa,apoi masa....eu am simtit ceva miros de ars,nu stiam insa de unde vine...
Noroc ca i-a dat telefon aceasta ca tocmai trebuia sa coboare la ea,astfel a sesizat focul si l-a stins la timp,ramanind cu paguba -masa arsa,si unde pui ca e din lemn masiv...uff!! mi-e si mila de ea intr-un fel...dar sa fii atat de aiurita sa uiti de la un moment la altul ce faci e prea de tot...
Oricum asta m-a pus serios pe gandul de a-mi vinde casa de la Negresti si a incerca sa-mi cumpar alta la Satu Mare,desi am investit in acest apartament foarte mult...am adus mari imbunatatiri,dar asta e!
Mai in urma cu ceva timp vecinul de la parter a venit acasa baut,are 87 ani,si-a uitat oala cu mancare pusa la incalzit si va dati seama el a adormit,(e singur,e vaduv)oala a fiert,a fiert pana a ars de tot si a scos un fum ingrozitor ...batranul aproape asfixiat de fum....au batut vecinii la el pana in final nu stiu cum au intrat in casa dar l-au salvat,cert este ca pe toata scara mirosea al naibii de tare,de am deschis toate geamurile pe scara si usile din fata si spate sa se aeriseasca...
Ei,dar daca sunt atat de matinala,uite ca va fac si cafeluta,o las la indemana voastra sa va serviti ,asa cum va place,cu lapte, cu frisca,cu zahar sau fara zahar...ca eu ma mai pun la un pui de somn...mai dorm o jumatate de ora pana se trezesc fetele mele sa ne bem cafeluta impreuna....asta pentru ca stiti ca pe linga multele intrebuintari,cafeaua are si darul de a dezlega limbile,cate nu se leaga si se dezlega la o cafea?...asa ca spor la blogarit...
Sa aveti o zi frumoasa,cu multa bucurie in suflet!

sâmbătă, 20 martie 2010

M-au strigat literele....

Update:Am facut in aceasta dimineata o poza si cu branzoaicele ,asta asa ca s-o multumesc pe Ana-Maria,au fost doua platouri,unul s-a "topit"in gura noastra si a vecinelor care mi-au trecut pragul ieri...ca nu se prea putea sa-l ignore ,la cat de bine mirosea pe scara...mmmm! si acum ,poftiti de serviti!
Huuuhhh! ce ti-e si cu adictia asta...azi am bucatarit toata ziua,nu stiu ce mi-a venit asa un drag de oale si de prajitureala,si na! acum cand sa  stau putin intinsa,tzzz!!! nici vorba...parca ma mancau degetele,parca ma striga tastatura...parca spunea:
-la mine nu te gandesti?mi-e dor... hai vino!
Hmmm!! si-am venit...puteam eu sa spun nu? :)
Mai ales ca azi am facut ceva care placea mult mamei mele - branzoici,si cum framantam aluatul,gandul imi era la copilarie,cata fericire imi aducea cand simteam mirosul lor de la distanta,mai ales ca le facea asa ad-hoc,cum mi-a venit si mie ideea,sa-mi surprind fetele...oare de ce lucrurile pe care nu le programezi,ies intotdeauna mai bine?
In fine,nu asta doream sa fie subiectul articolului meu,ci poate faptul ca facand o incursiune in trecut am ajuns sa ma gandesc cat de interesanti suntem noi oamenii,cum ne dorim mereu mai mult si mai mult,cand eram mica,mi-era de-ajuns iubirea mamei mele,eram fericita ca n-are cu cine s-o imparta,mi-o dadea fara zgarcenie numai mine,(eu nu mi-am cunoscut tatal,mama a ramas gravida in luna a sasea cand el a murit),apoi,mi-as fi dorit sa am un frate sau o sora...dar poate atunci s-a gandit mama ca ar fi fost mai greu pentru mine,in ideea ca acel barbat pe care poate  l-ar fi gasit nu m-ar fi placut,nu m-ar fi iubit...si uite asa,in afara de amintirea unei mici bataite e care am primit-o cand eram mica in Baragan,acolo unde mama mea a fost deportata politic,nu-mi amintesc de niciun barbat in viata mamei mele.Figura acelui barbat insa n-am uitat-o,stiu ca era extrem de furios,era contabil in acea localitate,un om tot singur ca si mama mea,care isi adusese acasa registrele lui sa munceasca si seara...si pentru ca pe mine ma mai inchidea saraca mama in casa singura si ma ruga sa fiu cuminte ca imi aduce ceva bun(uneori imi aducea,alteori nu...)dar,nu asta conta,conta sa nu fiu singura,sa vina cat mai repede acasa...
Ei ,si pentru ca la un moment dat a inceput sa ploua foarte tare cu descarcari electrice,eu m-am refugiat sub masa(de parca acolo eram mai ferita...de tunete si fulgere)dar nu  m-am bagat cu mana goala mi-am luat si un registru,dar si un creion...si am inceput sa-i fac desene domnului contabil,desene  cu soare,cu case si copii,multi,multi...sa nu fiu singura....:)
Ce s-a intamplat cand a venit mama acasa cu domnul contabil,usor de ghicit...el s-a facut verde de furie,mi-a tras cateva la fund ,asa sa ma invat minte...:(
Hmmm! dar mama s-a enervat si mai tare,nu pe mine...ci pe acel domn,i-a spus sa plece ,ca ea nu permite nimanui sa ma atinga,singura care are voie sa ma pedepseasca este ea....
Nah!...si uite asa,am" vaduvit-o "si pe mama...acel domn n-a mai aparut la noi in casa...iar mai tarziu cand cand invocam mai in gluma ,mai in serios prezenta unui barbat in casa ,mama zambea si imi spunea:
-ti-e dor de-o bataita? nu ne este bine asa? 
-aaa!!nu! nu mi-e dor de asa ceva...:)
Urasc Barganul... mi-a adus numai tristete,furandu-mi COPILARIA...
N-am uitat zapezile uriase,cat casa,care pur si simplu ne-au ingropat casele...am gasit cautand pe net o imagine din iarna cumplita din Baragan...cand zapada ne-a luat si lumina zilei....



sursa foto:http://www.banaterra.eu/romana/files/images/Istorie/baragan/Baragan_Olaru_Iarna2.jpg

vineri, 19 martie 2010

Amintiri ....

Citind pe blogul Angelei articolul de azi mi-am adus aminte si eu de mare,de perioada din tinerete cand mergeam vara de vara,la Costinesti cu doua prietene de-ale mele ,o jurnalista si o bibliotecara din Satu Mare,eram foarte bune prietene,ne intelegeam perfect,doar ca acolo aparea un mic conflict,eu descoperisem acel loc unde ma bronzam uniform pe tot corpul,adica langa epava,hmm! si unde pui ca o lamurisem si pe jurnalista sa faca cu mine plaja,dar bibliotecara avea locul ei stabilit,langa obelisc,de parca isi platise pe viata acea dimensiune,n-am putut nicicum s-o lamuresc sa vina cu noi,ba mai mult imi amintesc ceva,ne zicea in graiul nostru dulce ardelenesc"d'aia nu se face malaiu' ca faceti voi plaja la nudisti" ;))
Ei,nu faceam chiar toata ziua dar citeva ore tot o lasam singurica,vreme in care ea citea,mai tragea cu ochiul la vecini,de apuca sa ne povesteasca cam tot ce se intampla in jurul ei...
Intr-o vara insa imi amintesc ca facusem un herpes de toata frumusetea,de la gura mi se intinsese spre nas,incat,aratam groaznic,nici macar la cantina nu mai mergeam,imi cumparam doar fructe de la piata si macam toata ziua fructe si legume,Angela,prietena mea draga,a gasit explicatia:"vezi?!... ce ti-am zis eu!...d'aia,ai facut herpes ca faci plaja la epava!!...te-ai scarbit de imaginile de acolo...",poate ca avea dreptate,intr-un fel,mdea,(hai s-o mai aprob si pe ea ca doar era prietena mea),vazusem o familie intreaga la un moment dat,bunici,copii si nepoti,nepotii e adevarat ca erau cam mici 2-3 ani,dar bunicii,mda!mai ales el,arata cam dizgratios,oricum,i-am apreciat pentru deschiderea lor....nu cred insa ca eu acum la varsta mea as mai putea face nudism,Doamne fereste!nici vorba...fiecare varsta cu "puscatura "ei...(vorba vecinei mele,hai,ca tare imi place mie cum spune ea asta...).
Imi amintesc insa de un lucru....erau fetele mele mici si mergeam la mare cu ele an de an,mai ales ca cea mica era mai sensibila cu gatul si urechile,facea des probleme.Hmmm!! si daca va amintiti era acel"mezoshopp"la nudisti,ca acolo nu-i cauta politia pe polonezii care vindeau de toate alea pe bani putini,si numa' ce-i zic eu sotului meu,"vezi ca ma duc la nudisti ai grija de fete!..."...fetele se jucau linistite cu galetuta de apa in nisip,faceau castele....ehe! si unde pui ca la un moment dat sotului meu i se face dor de-o bere,si cum terasa era foarte aproape de locul unde aveau locul de plaja,le-a zis fetelor ca vine imediat...hm!!imediat,n-a fost chiar imediat,si fetele mele cum au vazut incotro m-am indreptat eu,au venit intr-acolo,era la cativa pasi..stateau langa gardul de sarma si plangeau,ca na!era marea in partea de jos si nu puteau trece dincolo,ele avand cam 3-4 ani....in fine le vede o doamna ,le intreaba de ce plang,si ele spun"vrem la mami...ca-i acolo...dincolo de gard"...le trece doamna in brate prin apa,dincolo de gard,si cand vad ele atata femeie goala,incep sa urle si mai tare"mami,mami!"...va dati seama,am alergat rapid la ele,am tras o sfada cu omu' meu ca nu m-am putut bizui pe el...el deja ne astepta langa gard,ca vazuse ca nu-s fetele pe patura si s-a gandit ca numai acolo pot fi.
Amintiri,amintiri....mi-e dor de mare,dar nu cred ca o sa ma mai bucur de ea...nu mai am voie la mare,din pacate,o sa ma duc de acum  incolo numai la munte,si o sa ma gandesc cu drag la vremurile de odinioara cand ma bucuram din plin de apa si soare...am s-o admir insa cu ochii mintii,o sa-mi amintesc de valurile ei spumate,care aproape ca ma inghiteau la un moment dat,dar imi placeau loviturile lor,imi racoreau pielea arsa de soare,veneam ca ciocolata de fiecare data de ma intrebau toti,cate zile ai stat la mare ca esti asa bronzata?
Am pus si imaginea cu vasul"Evangelia"esuat cu multi ani in urma...locul meu preferat de plaja...


sursa foto:www.infopensiuni.ro

joi, 18 martie 2010

Invitatie..




Aseara am ramas socata la ce am auzit ca se poate intampla la noi in tara,sau ma rog,poate generalizez eu,sa-mi fie cu iertare,poate ar trebui sa ma refer numai la orasul nostru,unde s-a intamplat ce nu-ti vine sa crezi.Va povestisem eu mai in zilele trecute despre soarta unei profesoare de limba germana care a avut nefasta soarta ,neinspirata,nefericita,de a -si pune viata ei si a fiului ei pe mainile unui alcoolic,dar care si-a ascuns acest viciu foarte bine pana a convins femeia sa se casatoreasca cu el.Acum nefericita femeie a ramas pe drumuri,fara serviciu si fara casa...gratie increderii ei in oamni...uff!
Va spuneam ca venind in Satu Mare a acceptat un post la o multinationala,negasind post de profesor,dar,eu stiu cum functioneaza acolo,n-ai un salariu fix,ai un target,pe care daca il atingi faci bani,daca nu - pauza..am fost si eu team leader ,am avut salarii pe care nu le-am visat,mai ales ca echipa mea isi facea bine treaba...dar de unde sa aiba femeia asta relatii daca e venita din secuime si nu cunoaste multa lume? evident ca nu-i merg treburile cum s-a asteptat,iar cei de la multinationala daca nu faci treaba iti strang mana si iti multumesc pentru colaborare...
Ca atare,a inceput sa urmareasca ofertele de servicii pe ziarele cotidiene...si ce credeti? ce-a gasit? un post de femeie de serviciu....:(  s-a gandit in sinea ei,e o sansa de a castiga un ban prin munca cinstita si s-a dus la firma cu pricina...acolo ce sa vezi?
...prima intrebare a fost:
-ce varsta aveti?
-48 de ani...a raspuns femeia...
-imi pare rau...nu corespundeti ca varsta!
-exista o limita de varsta pentru o astfel de munca?pentru a da cu matura si a sterge praful?....a intrebat contrariata biata femeie....:(
-ne pare rau...nu va putem angaja...a fost raspunsul patronului.
Pfai!!! mi-a crescut tensiunea cand am auzit! adica un profesor in zilele noaatre nu e bun nici de dat cu matura!?
Era cu totul altfel daca femeia avea sanul descoperit pe jumatate si patronul i-ar fi vazut tzatzele cand s-ar fi aplecat dupa ceva pe jos?...si neaparat fusta pana la genunchi sa-i admire picioarele...
Am dat sfoara intre prietenii mei sa vad ce pot face s-o ajut pe biata femeie,dar daca acest articol il citeste vreun satmarean care are posibilitatea de-a o ajuta pe femeie(in sensul ca ar stii vreun serviciu ) ii rog din suflet sa ma contacteze pe adresa de e-mail lasata la profilul meu...consider ca mai ales acum in prag de Paste femeia are mare nevoie de bani,iar gestul nostru ar fi unul binevenit...si mai ales apreciat.
Si pentru ca eu ma joc cu fotograful virtual...va invit si la o cafea virtuala...sa nu ma refuzati! o ofer cu mare drag! ;))

miercuri, 17 martie 2010

Romanta fara muzica

Din nou miercuri si din nou poezie pe blogul meu,azi Ion Minulescu...

Romanta fara muzica

Ca sa ajung pana la tine,i-am zis calului:
- Grabeste ...

Pune-ti aripi ca în basme

Si te-nalta pana-n nori ...

Tot mai sus,

Tot mai departe -

Ca sireagul de cocori

Ce pluteste colo-n zare! ...

Haide, calule, grabeste! ...


Ca să-ajung pana la tine, i-am zis vantului:


- Da-mi mana

Si taraste-mă cu tine pana unde poti patrunde -

Pana-n zarea-nsangerata unde soarele s-ascunde...

Ca s-ajung cat mai degraba,

Haide, vantule, da-mi mana! ...



Ca să-ajung pana la tine, i-am zis mortii:


-- Mergi-nainte

Si coseste-mi fără mila tot ce-i viu

Si-mi tine calea ...

Netezeste-mi muntii-n zare

Si-umple-mi de cadavre valea

Dintre ea si mine -

Haide! ... Haide, moarte, mergi-nainte! . . .


Ca să-ajung pana la tine,


Pentru tine-au obosit

Calul,

Vantul,

Moartea -

Toate mi-au făcut pe voie;

Dar . . .

Dintre cutele perdelei, ochii-ti verzi nu-mi mai rasar,

Strunele ghitarei-s rupte

Si . . . romanta s-a sfarsit!

marți, 16 martie 2010

Ninge in luna lui Marte...

Update: poposind azi pe blogul Oanei,mi-a venit o idee...sa-i sugerez Oanei sa impuste si iarna asta rea,macar in romanele ei daca in realia e mai greu...



Parafrazandu-l pe Nichita ar trebui sa spun ningea "infernal" ... Iarna se pare ca nu vrea sa mai plece de la noi ... e foarte inversunata, ne tine in gheara ei cu putere ...
Dimineata am iesit pe balcon si ce-mi vad ochii? Ninge mai abitir decat intr-o zi de iarna ... zapada a reusit sa acopere totul, oamenii cu glugile pe cap, infofoliti ca-n geru 'lui Boboteaza, nu pot sa cred, cum se schimba timpul de la o zi la alta ...:(
Imi vine in minte bataia cu zapada din luna februarie ... hehehe! atunci era acceptabila... Dar acum?  acum cand floricele ne-au anuntat ca a sosit primavara? Nu pot sa cred, cel mai mult si mai mult cred ca s-au saturat de iarna animalutele mele de la Negresti, au avut de tras o iarna friguroasa ... Sissi sarmana si data trecuta ne-a urmat pana in strada, nu mai voia sa se desparta de noi .. parca ii spunea Biancai: Nu pleca! te iubim!
Am pedepsit-o cu exilul la Negresti pentru ca, ii zgariase retina lui Tasha ,dar mi se rupe inima cand le las si  vad cum  se uita cu jale in urma  mea ... dar si cum ma asteapta la pragul casei ...Doamne!!!!
Sta cuminte cu puiul ei, cu Tano si ma priveste cu tristete ... Soarta afurisita! Dar n-am ce face, nu le pot aduce pe toate la bloc ... e suficienta Tasha,care e o rasfatata...are o personalitate puternica, cum sa nu fie daca o crestem  ca-n puf?
Doarme fericita, cred ca viseaza la desenele animate, la Cruella, sau la logodnicul ei din vecini, ... la Max ...Asa ca poa 'sa ninga poa' sa ploua .... stiti continuarea ...:))