Blog premiat

miercuri, 21 iulie 2010

Trafic de iluzii...

Cum e cand simti ca te-ai inglodat in iluzii si sperante desarte,cum e cand astepti sa se intample minuni si ele nu mai apar?...va spun eu: - Nicicum!...adica e minunat in prima faza,pentru ca sentimentele iti dau aripi uneori dar...tot ele ajung sa-ti franga sufletul...si culmea stiti care e? cu cat zborul este mai inalt cu atat devine mai periculoasa caderea....e clar acum pentru mine totul! nu e bine sa filtrezi prin prisma sentimentelor ceea ce faci si ceea ce gandesti,e bine sa dai ratiunii puterea de a discerne ce e bine si ce rau pentru tine...dar tot eu vin si ma intreb....Poti sa te multumesti cu jumatati de masura, cu sferturi chiar? Poti sa traiesti doar din vise, fara sa astepti altceva?
Nu poti! nu poti sa-ti dozezi trairile,doar daca  ti-ai infasura sufletul intr-o armura iar apoi sa  te autosugestionezi ca ti-a ajuns dar asta ar insemna ca te complaci intr-o existenta superficiala,multumirea ta s-ar confunda cu fericirea....mda!dar asta ar insemna sa te amagesti pe tine la nesfarsit...
Ascult melodia Madalinei Manole"Suflet gol"...si ma gandesc ca toate "evadarile "mele ,toata fuga mea de viata,fuga de mine,m-au obosit!Am fugit de acasa cu gandul ca voi avea zile odihnitoare,fara asteptari,fara nimic...acum insa simt ca am coborat mai jos decat m-as fi asteptat.De la reality  show-ul la care am participat acum trei ani am ramas cu o invatatura,am realizat ca nu poti sa deschizi in viata o noua usa daca nu inchizi o usa in urma ta...poate eu am lasat-o intredeschisa ,am fost superficiala si superficialitatea am platit-o scump,mi-a ravasit echilibrul pe care am tinut sa-l refac.Problema e alta...n-am trantit niciodata usile,le-am inchis incet,incet si atunci n-au cum sa se blocheze,o rafala usoara de ganduri le deschide larg...dar poate toate la vremea lor,poate doar odata cu vremea mea,parca poti sa stii?O vreme pe care doar El o stabileste pentru noi...Se spune ca un sfarsit inseamna de altfel un nou inceput,ah! vorbele astea de duh...raman doar vorbe si atat!Uneori simt ca ma invart intr-un cerc,nu pot iesi din el ,e ca o cetate care ma tine prizoniera,sufletul meu se razvrateste ca si acum de altfel....ma cufund in melancolia aducerilor aminte si-mi tine companie doar tristetea,simt ca nu sunt sanse de remediere,simt ca orice as face bat pasul pe loc...simt ca nu mai am nicio putere,niciun colac de salvare,doar puterea de a spune:
Asta e, Olga! multumeste-te cu atat!





Sursa:Youtube

7 comentarii:

  1. Cunosc prea bine aşteptarea îndeplinirii unei speranţe sau a unei idei care întârzie să se materializeze. E un fel de boală umană comună. Un fel de pojar pe care mai bine-l faci, dacă nu se poate altfel.În privinţa dozării sentimentelor, asta o pot face doar spiritele mercantile, în esenţă infirmii sufletelor. Ei dăruiesc drămuit şi nu se întâmplă mereu să primească totul. De multe ori primesc la fel, adică tot drămuit. Rezultatul ? Un fel de troc. În dozarea sentimentelor când te investeşti total în ceva, o pasiune, o bucurie, o miză care să merite, dacă nu te investeşti total, nu atingi absolutul. Atingi doar etape vagi.
    ...Trântirea uşilor... E discutabil. Anumite uşi e bine să le trânteşti definitiv. Irevocabil. Indivizii din spatele lor nu merită. Sau nu merită ca tu să întârzii într-un trecut care nu-ţi poate face decât rău, chiar dacă el, acel trecut, a fost frumos. Ideea e că A FOST. Nu se mai întoarce.
    ...Dă-mi voie să nu cred în "Asta e, Olga, mulţumeşte-te cu atât". Nu la tine. Eşti o femeie prea inventivă şi cu o forţă de viaţă prea imaginativă ca să meargă asta. A, dacă vrei să zici că în unele situaţii trebuie să te recunoşti învinsă, asta da. Dar asta n-o să te pună la pământ decât o clipă. Fără să te cunosc personal,doar din cele ce le scrii, aşa-mi spune mie intuiţia.
    ...Există tristeţi temporare care ni se lasă pe umeri. E firesc. Dar oamenii adevăraţi le transformă. Le exorcizează. Ştiu că aşa vei face şi tu.

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce esti pesimista, Tasha? Esti un om realizat si o splendoare de femeie.Nu cred ca esti indreptatita sa fii trista ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Cataline,caldura insuportabila de afar m-a cam tinut in casa,dar,am hotarat sa plec la casa mea din Negresti pentru cateva zile,dar nu singura,ca nu mi-ar face bine asa ca imi iau si o prietena cu mine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Doctore,multumesc mult pentru compliment!am si eu frustrarile mele,nah! adevarat ca sunt mai rare momentele astea dar din pacate sunt!...n-am cum sa ma scap de ele..:(

    RăspundețiȘtergere
  5. Vocea- de -departe,
    ...ce bine m-ai intuit!tristetile mele sunt temporare asa cum spui,vezi cat de magic este internetul asta?poti sa simti oamenii din spatele monitorului doar dupa cateva cuvinte.Pentru mine inseamna mult,ma linisteste,ma elibereaza de o povara,e ca o terapie blogul,vorbesc cu voi si ma simt diferita.
    Multumesc ca esti alaturi de mine,marturisesc ca tare mi-ar place sa te stiu si in realitate,ma ajuti mult!te pup si te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  6. http://felicitari.tfm.ro/felicitari/1_zilnice/card330_buna_dimineata/index.htm

    RăspundețiȘtergere