Blog premiat

luni, 4 ianuarie 2010

Drumul spre casa...


Va spusesem in ultimul post ca azi ajung la Satu Mare,ma hotarisem sa vin cu masina fetelor din Bucuresti,pentru ca vreau sa va spun ca Viena face minuni!m-am imprietenit cu fetele din Bucuresti,si i-am spus Zoitei ca ma intorc in tara cu ele,ea oricum pleaca saptamina viitoare cu consortul ei in Florida.Toate bune si frumoase pina aici....


Ne-am pregatit bagajele cu voie buna ele,mai putin eu,am stat sa servim masa cu prietenii nostri si la drum!

Ei ,dar parca mie ceva nu-mi era in regula...aveam o apasare,dar nu realizam ce se intampla(oricum la mine astfel de stari imi prevestesc parca intamplari neplacute)Dana,fata din Bucuresti ma linistea,credea ca mi-e frica de cum conduce ea sau nu stiu ce-si inchipuia ca mi-a spus inca la plecare:

-sa n-ai emotii cu mine ,conduc bine ai sa vezi...

-nuuu!!! nu asta e problema,am vazut cum conduci..i-am raspuns eu...ca doar o saptamina ne-am tot plimbat cu masina...altceva ma nelinisteste,dar nu-mi dau seama nici eu ...ce?

In fine,pornim...

Trecem de Viena,antren in fata,glumite si voie buna,ajutata si de o muzica pe masura..ele doua stateau in fata eu pe bancheta din spate....e locul meu preferat cand conduce altcineva.

Si povestim la un moment dat ca parca,parca ne-am intoarce la cat de bine ne-am simtit impreuna,Dana fiind director la o firma din Bucuresti nu avea cum sa mai ramana ,de altfel nici Madalina,ea tot asa trebuind sa se intoarca la munca....singura care deh!la pensie si libera ca pasarea cerului fiind eu!

Ei,si nu terminam noi bine de spus asta ca ne apropiem de granita cu Ungaria,Dana spune:"La revedere Austria!" cand eu sar ca arsa:

-Stop Dana!nuuuu!nu se poate...trebuie sa ne intoarcem!

-Cum adica ???zice Dana,vazand ca vocea mea nu parea a gluma...

-Mi-am uitat buletinul la Viena,nu-l am in poseta...

-Fata,glumesti?

-Imi pare rau...imi cer scuze,sunt o aiurita,dar am uitat la Zoe buletinul ,era in pasaportul ei cand am fost impreuna in tara in urma cu trei saptamini...am uitat sa-l recuperez.

-Ei,asta e!...mi s-a intamplat si mie nu esti singura...zice Dana,incercand sa ma linisteasca.

Ne intoarcem ,evident ca era o chestie aiurea ,si unde pui ca eu sunt o femeie chibzuita,nu ies din casa fara sa-mi verific poseta,daca nu am uitat portmoneul,cheile sau ma rog alte lucruri.De ce n-am facut asta azi,zau daca stiu!...mai ales ca ceva,ceva imi spunea ca nu e in ordine totul....

O sunam pe Zoe sa vina in intampinarea noastra pina la intrarea pe autostrada sa recuperam din timp...dar incepe la un moment dat sa fulguiasca , sufland si vantul parca,trebuia sa circulam cu stergatoarele de parbriz pornite...uff!!! mi-am zis si toate astea din cauza mea!

Recuperez buletinul si ne intoarcem ,intram la o statie de benzina,trebuia sa alimentam din nou in Austria,ca forinti nu aveam niciuna,numai euro...culmea ca intram la aceasi statie,tipul de acolo se uita cam ciudat...s-o fi gandit :"ce-o fi cu femeile astea,le-a apucat plimbatul pe o astfel de vreme?"

Insist sa platesc eu,vina fiind a mea in intregime...Dana nu accepta...

-lasa ,e cadoul meu pentru tine,bomboana de pe tort,trebuia sa ni se intample ceva ca sa ne amintim peste timp de asta....

-Dana,insist!...ii spun eu,evident marcata inca de cele intamplate...

-ei,acum chiar vrei sa ma supar?...imi spune ea...bine ca ti-ai amintit aici,ce ne faceam daca se intampla la granita cu romanii?

Nu stiu,chiar nu stiu ce se intampla in astfel de cazuri,sunt convinsa insa ca o solutie exista...nu aia cu consulatul,ca mi se pare aiurea sa te intorci la Budapesta de la granita cu romanii,asta vorbesc in cazul in care sa zicem pierzi CI sau pasaportul...uite ca am uitat s-o intreb pe fiica-mea ,ea fiind politista cred ca stie...la ora asta doarme...nu sta pe blog ca mama ei...ei! dar puteam eu sa ma culc fara sa va povestesc patania mea?

Nu!!! categoric nu! chiar daca imi curg ochii in gura...mai conteaza?

Home sweet home,asta-i tot ce mai conteaza!ma culc fericita ca s-a terminat totul cu bine....si am ajuns intreaga acasa.

5 comentarii:

  1. Frumoase aventuri , draga mea.

    Cristi râde şi anticipează pe măsură ce citesc...

    Te îmbrăţişez!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine ai venit acasa. Eh, a trecut...si uite asa iti vei aduce aminte cu placere. Aceste mici incidente ne marcheaza viata...intr-un mod placut. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Geanina,rasu'-plansu',iti dai seama ce-am simtit ieri,daca eram cu masima mea ewra altceva,dar cand esti cu masina altuia,ti se pare ca pica ceru' pe tine...eu asa am simtit!

    RăspundețiȘtergere